Не бих окачествил ситуацията като мир. Всеки има своята позиция.

...
Не бих окачествил ситуацията като мир. Всеки има своята позиция.
Коментари Харесай

Асен Василев категоричен: Заставам зад всяка своя дума в записа

Не бих окачествил обстановката като мир. Всеки има своята позиция. Аз приканвам всеки да чуе този запис, с цел да разбере, че няма никакви сделки и задкулисие. На Националния съвет взехме едно доста тежко решение в името на България. Заставам зад всяка една своя дума в този запис. 

Това съобщи в предаването " На фокус " по NOVA депутатът от " - " (ПП-ДБ), който разяснява изтеклия запис от Националния съвет на Политическа партия и замразяването на договарянията за сформиране на държавно управление с втория мандат от страна на ГЕРБ. 

" Властта не е самоцел. Това е главното, което може да се разбере от този запис. Цялата мелодрама, която се разиграва в този момент, е да се вземе някакво превъзходство в преговорни развой. Преговорите се водят сред доцент Денков и Мария Габриел. Те вземат решение и всичко е в техни ръце. Ако има някакви отстъпки от страна на Политическа партия, то те би трябвало да са в името на България, а не, с цел да се размразят договарянията. Отново ще повторя, че договарянията се водят от акад. Денков и той взема решение. Моето мнение ще го чуете, в случай че излезе нов запис. За мен не би трябвало да се сменя ротационния министър председател и първи министър председател би трябвало да е акад. Денков, само че той води договарянията и взема решение ", безапелационен бе Василев. 

" Не мисля, че Радостин Василев е забавен в тази ситуация. Аз чаках да има офанзива против това държавно управление. Тези офанзиви идват от средите, които направиха България най-бедна в Европейски Съюз. Ако този запис не беше излязъл от Василев, щеше да излезе в някоя жълта медия. Сигурен съм в това. Самият Радостин Василев съобщи, че ДАНС са се свързали с него. Явно службите имат някакво отношение в този случай. На всички е ясно, че безусловно служби би трябвало да се реформират. Примерите са доста. Новите шефове на служби би трябвало да са хора, които са утвърдени от партньорските на България служби и имат доверието на партията. Всичките служби би трябвало да работят с партньорските служби в Европейски Съюз и НАТО. Така е записано в закона ", разгласи той. 

" Никой от посолствата не е одобрявал никого. Говорим за координиране с нашите партньорски служби, а не за одобрение. Президентът еднолично подмени всички шефове на служби. В момента имаме надълбоко навлизане на съветски ползи в българските служби. Това би трябвало да бъде спряно. Смяната на шефовете на службите ще стана транспарантно и пред всички в Народно събрание. Погледнете моето ръководство в МФ. За седем месец съм освободил двама души. Аз нелегално способи не съм употребявал. Всеки, който не си извършва съзнателно отговорностите, би трябвало да бъде заменен. Обсъждали сме промени в Закона за държавния чиновник, тъй като не можеш да се укриваш с болничен лист, с цел да не можеш да уволниш. Пералнята не е политическата система. Пералнята е правосъдната система. Не мисля, че Гешев е лепилото сред нас и ГЕРБ. В петък приехме механизъм за следствие на основния прокурор, нещо за което се борим от 2015 година. Всеки, който изслуша цялостния запис, ще види, че сме взели доста тежко решение. Допускането на още един министър на ГЕРБ в държавното управление ще е компромис за мен ", завърши . 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР