Не бих казал, че въпросът с освобождаването на Иван Гешев

...
Не бих казал, че въпросът с освобождаването на Иван Гешев
Коментари Харесай

Гешев няма да довърши мандата си, смята депутатът от ДБ Атанас Славов

Не бих споделил, че въпросът с освобождението на Иван Гешев е парламентарен. Гешев е изгубил публичното доверие, той е основен прокурор, който няма да довърши мандата си, без значение дали ще се смени Конституцията или няма да се смени, счита депутатът от " Демократична България " и  член на управлението на " Да България " доцент Атанас Славов. 

По-рано бе обявено, че КПКОНПИ стартира инспекция на налични сигнали за осъществени нарушавания от основния прокурор Иван Гешев. Ръководената от Сотир Цацаров комисия, която той ще напусне на 1 март, съобщи, че се е сезирала от изявления пред медиите на правосъдния министър Надежда Йорданова.

Самата Йорданова сподели, че изчаква решение на Конституционния съд за пълномощията си да изиска отстраняването на основния прокурор и в случай че Конституционен съд отсъди в такава посока, ще инициира процедура против Гешев. 

Това конституционно дело беше формирано по искане на служебния правосъден министър Янаки Стоилов, откакто Висшият правосъден съвет отказа да допусне за разглеждане по създание настояването му за премахване на Иван Гешев.

Междувременно за публично разискване бе оповестен законопроект, с който ще се закрие спецправосъдието. Според Атанас Славов, в случай че бъде закрито спецправосъдието, делата няма да пострадат.

" Делата, като томове каузи, ще останат там, където са и сега. Съставите, които до момента са гледали делата, ще бъдат командировани към съответния съд, с цел да довършат делата и нито едно дело няма да бъде прекъснато или забавено, дори противоположното – евентуално ще се забързат делата, които до момента са държани на трупчета ", разяснява пред bTV депутатът от Демократична България. 

По мотив презибирането на Христо Иванов за водач на  " Да България " Славов съобщи, че " Иванов е неоспорим водач ", въпреки че той нямаше съперник за председателския пост.   " Да, България “ е партия с директна народна власт. Всеки член взе участие без значение дали е член на локална организация. Можеш да участваш, да се кандидатираш, да гласуваш. Конференцията беше извършена в доста либерален дух.Винаги, когато има неодобрение, би трябвало да се обърне внимание, тъй като това е сигнал за някакъв проблем. Част от хората, които имаха сериозни позиции, се изрекоха на конференцията и когато пристигна време за гласоподаване за водач, получихме съвсем решителен резултат за Христо Иванов “, означи Атанас Славов.

По тематиката за предварителните избори, за които приказва Христо Иванов, Славов напомни, че съдружното съглашение е за 4-годишен мандат, само че в това време се вижда и динамика на политическия развой. " Надявам се да можем да осъществяваме основните наши политики в границите на целия мандат, работим за цялостен мандат ", добави депутатът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР