Не бих казал, че е силен. Той трябва да може

...
Не бих казал, че е силен. Той трябва да може
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не бих казал, че Денков е силен премиер, трябва да си контролира министрите

„ Не бих споделил, че е мощен. Той би трябвало да може да управлява личните си министри “. Така зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев отговори на въпроса добър министър председател ли е акад. Николай Денков в „ Лице в лице “ по Би Ти Ви.

Трябва да се направи оценка на министрите за това кой и по какъв начин се оправя преди поста на министър председател да поеме Мария Габриел. „ За мен е наложително “, настоя той.

Има един доста неверен ракурс, в случай че някой счита по Фройд, че е в зоната на удоволствието да си министър. Да си министър значи да работиш 24/7, което е надалеч от това, добави той.

Фокусираме се върху това, което държавното управление е свършило, което е по-малкото. А за жалост не се фокусираме върху това, което не е свършило, което е по-голямото, продължи Дончев. Той даде образец с това, че липсват ограничения за привличане на вложения, за реиндустриализация, за подготовка на работната ръка и други

Големите тематики, които удостоверяват геополитически ни избор се случват в Народното събрание, уточни още той.

След намесата на Народното събрание бюджетът е усъвършенстван, само че не буди екстаз у мен. Не може, когато стопанската система ни се развива обичайно, ние да влизаме в непрестанно трупане на дефицити, безапелационен бе зам.-шефът на ГЕРБ.

Не виждам някакъв специфичен или най-благоприятен политически фокус, който да разреши на България да дръпне. Това, което е в пълномощието на Народно събрание, следва да бъде прекроено. Но не всеки път това е добър вид, разяснява още Дончев.

„ Повечето от рецесиите си ги провокира самото държавно управление, те не идват извън. Тук имам предвид освен случая с „ Пирогов “. Когато беше гласувано това държавно управление, аз го дефинирах като напрегната структура. Ако вътрешното напрежение се окаже огромно, тя може да се счупи. Това състояние сега няма допустима опция, всичко друго ще е по-зле. Ние няма да спрем да го поддържаме. Единственият риск е самото държавно управление да се самосвали “, сподели той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР