Не бих казал, че България е втора ръка държава и

...
Не бих казал, че България е втора ръка държава и
Коментари Харесай

Гълъб Донев изобличи поредна лъжа на „шарлатаните“ и вцепени водеща на bTV с тези думи

„ Не бих споделил, че България е втора употреба страна и не би трябвало да се възприемаме като такава. Трябва да отстояваме ползите си, като служебното държавно управление води тъкмо такава политика “, това заяви  служебният министър председател Гълъб Донев.

„ Шенген не е единствено народен интерес, а е общоевропейски интерес и визира сигурността на Европа “, посочи той в утринния блок на bTV.

„ Вчерашните критики от парламентарната естрада се трансфораха в политически ПР. Не одобрявам упреците на „ Продължаваме промяната “ (ПП) и на Българска социалистическа партия, за това, че служебното държавно управление не си е свършило работата за Шенген. Напротив,  активизирахме всичко това, което не беше свършено от предходното държавно управление на Кирил Петков „, акцентира Донев.

„ Критиката е градивна, когато критикуваш с причини. Декларацията на Политическа партия беше цялостна с лъжи.

Шарлатаните са тези, които приказват и дават обещание на българските жители граничещи с невъзможното, единствено с цел да си вдигнат рейтинга . Това в никакъв метод не работи в интерес на хората “, акцентира служебният министър председател.

„ С президента Румен Радев поддържаме постоянни контакти, срещаме се ежеседмично. Проблемите пред които е изправен страната са доста и това е естествения звук в политиката и сред управляващите. Това обаче не значи по никакъв метод, че президентът се меси в решенията на министерския съвет “, безапелационен е Донев.

„ Когато трима български служители на реда дадоха живота си с цел да опазят живота на европейските жители, не мога да приема мненията на Рюте (Б.ред. – че българската граница може да се премине против 50 евро), това мъчно се не помни.  По българската граница в никакъв случай не е стреляно . Гарантирам, че се съблюдават най-високите стандарти за защита, в цялостен синхрон с европейското законодателство “, сподели той.

„ България има потребност от експертно насочено постоянно държавно управление, което да схваща и да отстоява интереса на българските жители.  Искрено се надявам проф. Габровски да ме наследи на поста .

При всички положения, когато човек има правила, които са подкрепени от етични правила, когато има специалисти и експерти за министри, тогава и човек като проф. Габровски би имал триумф “, уточни Донев.

Увеличаването на минималната заплата е популизъм

„ Доходите на българските жители не покриват естествените им потребности, несъмнено, че би трябвало да бъде разисквана една нова политика по приходите, но  увеличението на минималната заплата по този метод е популизъм .

Определянето на минималната заплата по закон е прерогатив на Министерски съвет. Този ход автоматизирано ще натовари бюджета ни с 1 милиард лв.. Това значи, че би трябвало да бъдат отрязани някой други разноски, които са жизненоважни. Тепърва ще се прави разбор от кое място ще се вземат тези пари.

Съгласно директивите на Европейския съюз (ЕС), размерът на минималната работна заплата се дефинира с присъединяване на синдикатите и от работодателите, а не се трансформира в Народното събрание.  Това заплашва финансовата сигурност на страната „, сподели той.

„ България има право да изнася продуктите, които са преправка на суровия нефт. Горивата, бензина и дизела остават за ползване в страната, само че отпадните артикули, които са с високо наличие на сяра би трябвало да бъдат изнесени, няма по какъв начин да ги излеем в морето. В противен случай рафинерията ще спре безусловно след 2 седмици и 15 хиляди индивида ще останат без работа.

Преди няколко дни Турция забрани минаването на танкери през Босфора, което още повече затруднява опцията за диверсификация “, уточни министър-председателят.

Предоставяме оръжия на Украйна за образование на украински бойци, а не такива, които да се изпращат на фронта

„ Това което се изнася от политическите партии не е точния механизъм. Всъщност ще участваме в задача на Европейски Съюз и НАТО за образование на украински военнослужещи в страни на НАТО. Това е което се гласоподава в Народното събрание (НС) и то няма да ни вкара във войната “, безапелационен бе служебният министър председател, а водещата Жени Марчева остана със зинала уста.

„ Страшно доста ми се желае, времето ми на Дондуков 1 да завърши доста скоро. На България и би трябвало постоянно държавно управление с небосвод най-малко 4 години, с цел да може да се осъществят всичките съществени, дълготрайни прироритети за България “, сподели още Донев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР