Не би трябвало в 21.век да робуваме на стереотипи от

...
Не би трябвало в 21.век да робуваме на стереотипи от
Коментари Харесай

Правилата, които е време да си вървят

Не би трябвало в 21.век да робуваме на стандарти от предишното, само че е реалност, че не престават да управляват живота ни. Най-смелите съумяват да се извисят над тях и да следват своите пътища на благополучие.

Ето стандартите, от които на всички им е омръзнало, само че все пак не престават да витаят във въздуха и през днешния ден.

1. Жената би трябвало да е женствена.

Жените по филмите нормално се лимитират до една салата и фреш на среща с мъж и припадат от наслада на най-изтъркания „ женски “ подарък – плюшено мече.

Струва си също да се обърне внимание на обстоятелството, че в случай че една жена носи дънки, а не рокля, и (недай боже!) си пада по татуировки или къса подстрижка, това не значи, че е по-малко женствена. Може да бъде също толкоз привлекателна и забавна в очите на противоположния пол, колкото и дамата с букли и превъзходна рокля.

2. Трябва да се задоволяваш с по-малко.

Някои хора са прекомерно самокритични – не одобряват дарове от живота и са склонни да се задоволят с по-малко, когато става въпрос за избор на работа или на сътрудник. Готови са да вършат взаимни отстъпки с желанията и фантазиите си. Според експертите този вид хора страдат от непрекъснато възприятие на незадоволеност.

3. Всички желаят едно и също.

Желанията на човек приказват за него повече, в сравнение с допускате. Според проучванията мъжете по-често копнеят за мощ, власт и триумф в любовта, а дамите си мечтаят за благополучие, привлекателна осанка и положително здраве.

И все пак фантазиите на всички хора няма по какъв начин да бъдат идентични. Един може да желае за сполучлив брак, различен – за шеметна кариера. Погрешен метод е да слагаме желанията на всички хора под един общ знаменател.

4. Личният живот е по-голям от кариерата.

Някои дами избират да градят кариера. Но дамите, които се концентрират върху кариерата си, се опълчват на консервативните разбирания, че дамата би трябвало да бъде брачна половинка, стопанка и майка. Жената има право да потърси благополучие отвън тези отредени й от памтивека функции, в случай че изпитва нужда за това.

5. Какво ще кажат хората?

Различните генерации нормално имат друг взор върху другите сфери от живота. Според психолозите коренът на нашето мнение е в моралните правила и устои, в които сме възпитани. Не би трябвало да плащате налог публично мнение, в случай че това ви носи злощастие и незадоволство. Вие си имате собствен път, своя орис, собствен живот. Не се отхвърляйте от тях поради другите.

6. Баба ти все на психоаналитици е ходила.

Днес от ден на ден хора се интересуват от логика на психиката и душевното здраве. Да, нормално човек се оправя с проблемите си, когато ги показа с непосредствен човек от фамилията или с другар. Понякога обаче пропадаме във все по-дълбока пропаст и не можем да се оправим сами с проблемите. Тогава нуждая се от профилирана помощ. Няма нищо срамно да я потърсим.

7. Стегни се.

Специалистите акцентират, че спешните моменти в живота ни са също толкоз значими, колкото и позитивните. Понякога, когато ориста ни обърне тил, не е наложително да се стягане и като роботи да продължавате напред, като че ли нищо не се е случило. Понякога е нужно да си изживеем и тъгата, и рецесията, за де осмислим и да излекуваме раните си.

8. Жената би трябвало да… Мъжът би трябвало да…

Обществото има навика да натоварва личността с упования съгласно пола. От дамата се чака да бъде ранима и нежна. От мъжа се чака да бъде мощен и смел. Само че всички тези упования от време на време ни пречат да живеем живота си. Специалистите са безапелационни, че сходни стандарти нанасят провали върху душeвността на човек.

9. Всеки желае да има деца.

Когато дамата навърши 30 и към момента няма нито деца, нито брачен партньор, стартират въпросите. От родителите, от сътрудниците, от приятелите. Независимо какви планове се крият зад тях, нормално нараняват индивида, към който са ориентирани.

Хора, които цялостен живота са мечтали да се задомят и да имат три прелестни дечица, мъчно биха могли да схванат по какъв начин някой може да не желае такова нещо. Причините за това решение обаче могат да бъдат доста и разнообразни – отвращение, неспособност и така нататък Представете си, че дамата мечтае да се задоми, само че да няма подобаващия човек до себе си? Представете си, че една жена мечтае да има деца, само че не може по медицински аргументи?

10. Никой няма да вземе разведена жена с дете.

Специалистите са безапелационни, че когато в брака има доста проблеми, за децата е по-добре родителите да се разделят. Освен това дете, което е претърпяло бракоразвод на родителите си, има същите шансове да построи устойчиво семейство, като детето, което има щастливо женени родители. Според редица проучвания пък когато човек се ожени за повторно, има доста по-малка възможност да се разведе.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР