Не би трябвало пазарът да позволи цените с гласуваните от

...
Не би трябвало пазарът да позволи цените с гласуваните от
Коментари Харесай

Добрин Иванов: Очаквам цените да паднат с 20% след Нова година

„ Не би трябвало пазарът да разреши цените с гласуваните от Народното събрание обезщетения да останат същите. Ако пазарът работи, всеки един търговец би трябвало да предложи своя артикул на по-ниска цена, с цел да изпревари съперниците си. Това ще проследим посредством Национален статистически институт, която следи равнището на инфлацията, с цел да отговорим на Маастрихтските критерии ”, съобщи Добрин Иванов от АИКБ.

Относно предлагането за нарастване на минималната работна заплата, върху която се пресмятат обществените заплащания, той сподели: „ Всички оферти, които засягат увеличение на разноски, не би трябвало да се преглеждат ”.

Обвързването на минималната и на междинната работна заплата не е уместно, изрази позицията на работодателите той.

„ Дори да има доходи, които финансират този недостиг, непоправими ще бъдат вредите, които ще нанесе това решение на Народното събрание ”, сподели Иванов пред Нова телевизия.

С нарастването на минималната работна заплата той даде образец с две области – Кюстендил и Враца, където служащите ще получават съвсем идентична заплата, без да се вземе поради техния учебен ценз и отговорност в работата.

„ От 710 до 850 лева е 20% нарастване на минималната работна заплата ”, изясни той настояванията на политиците.

„ Мярката за увеличение на МРЗ не е антиинфлационна, тя е проинфлационна ”, счита Иванов.

„ Имайки поради политическата палитра в Народното събрание и отношението на политическите партии, не считаме, че държавно управление може да бъде формирано в този парламент. С първата и втората политическа мощ се вижда, че няма да се получи държавно управление. Без тях не може да се направи кабинет. При третия мандат се надяваме да има национална отговорност и да бъде излъчено държавно управление ”.

„ Голяма е вероятността от нови предварителни парламентарни избори напролет. Това значи, че бизнесът ще бъде в обстановка на безтегловност, без ясни цели. Политическите партии са единни във връзка с значимите за бизнеса въпроси, само че по другите – за МРЗ, обществени заплащания имаме популизъм ”, изясни представителят на работодателите.

„ Нови предварителни избори ще доведат до доста пропуснати изгоди и закъснение на стратегическата цел 1 януари 2024 за приемане на еврото ”, безапелационен е Добрин Иванов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР