Не беше неочаквана новината за смъртта на Навални, имаше опит

...
Не беше неочаквана новината за смъртта на Навални, имаше опит
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Путин продължава да ,,разчиства“ пространството! Готов е на всичко

Не беше непредвидена новината за гибелта на Навални, имаше опит за неговото ликвидиране, а откакто се върна от Русия беше подложен в тежки условия. Все още не е ясно къде се намира тялото му. Путин продължава да разчиства пространството от идеологическа съпротива, която би могла да бъде опасност за Кремъл. Той не търпи такава, а работи нападателно. Противодействие не се толерира и се унищожава още в зародиш. Това сподели за „ Твоят ден “ по Нова нюз военният министър Тодор Тагарев.
По думите му съветският президент за следващ път потвърждава, че е подготвен да направи всичко, с цел да не се слага под въпрос неговата власт. „ Путин ползва мощ и операция на осведомителното пространство и това му прави работа. В дълготраен проект стои въпросът дали празният ледник няма да надделее във вижданията на руснаците. Санкциите работят, а огромна част от бюджета на Русия отива за финансиране на военния капацитет. Путин държи крепко всички медии и канали за връзка “, уточни той.
Според него всяка страна на НАТО би трябвало да развива отбранителния си капацитет и всеки съдружник да отделя най-малко 2%. „ На север има ясно схващане за риска и по тази причина не се прави на въпрос какъв брой се дава за защита. Тази година задминаваме два %, а тези разноски ще се усилват. Около 1/3 от тях са за придобиване на нови въоражения, рационализация и градеж на инфраструктура. Въпросът е дали отбранителната промишленост е подготвена да достави мечтаните количества, нужен ни е по-голям потенциал “, разяснява Тагарев. И добави, че по-скоро Европейски Съюз се насочва към гаранции, че антируските наказания ще бъдат изпълнявани, в сравнение с към нови такива.
„ 16-те самолета F-16 ще сформират нашата бойна авиация “, изясни министърът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР