Не беше лесно да осъществим диалог с властта в България,

...
Не беше лесно да осъществим диалог с властта в България,
Коментари Харесай

Олена Коцева: Махнах с ръка и заявих, че нямам време за губене

Не беше елементарно да изпълним разговор с властта в България, откакто избухна войната в Украйна. Това показа в ефира на утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " Олена Коцева, ръководител на " Мати Украйна " - Сдружението на украинските организации в България.

" Махнах с ръка и заявих, че аз би трябвало да работя и нямам време за губене, тъй като нуждаещите се хора идваха всеки ден при нас, затрупвайки ни като снежна лавина - проблемите трябваше да се вземат решение. Тук приказваме за здравно обслужване, настаняване, обезпечаване на храна. Ние бяхме оставени сами и разчитахме на българите ", разяснява Коцева.

Тя дефинира миналите месеци като тежки и натоварени, изпълнени с доста негативни и позитивни въпроси. " Благодаря от все сърце на всеки български жител, който се е отзовал и е дарил освен на нас, само че и на всички организации, които работят в поддръжка на Украйна, тъй като нито една организация, колкото и огромна да е тя, не би могла да се оправи с това пред което ние се изправихме и успяхме да се оправим. В първите месеци България не беше подготвена и всичко се крепеше на труда и на плещите на доброволците ", изясни Олена Коцева.

Според нея доста политици си вършат пиар посредством войната в Украйна и не посочват страните с имената си: " Защото едната страна е агресор, а другата страна е тази, която пази истината ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР