Това прогнозират експерти на Международната агенция по енергетика (МАЕ). Причините-

...
Това прогнозират експерти на Международната агенция по енергетика (МАЕ). Причините-
Коментари Харесай

Идва ли нов срив на цената на петрола?

Това предвиждат специалисти на Международната организация по енергетика (МАЕ). Причините- бурния растеж на добива на нефт в Съединени американски щати, а също по този начин и в някои други страни, неподписали съглашението за ограничение на добивите.

В МАЕ към този момент оповестиха, че Съединени американски щати са надминали Саудитска Арабия по дневен рандеман на нефт, а прогнозата им е до края на 2018 година да надминат и добивите на Русия.

Увеличават се и международните ресурси. По данни на Американския петролен институт единствено за седмица в страната петролните ресурси са се нараснали с 4 милиона барела, а при бензина - с 4.5 милиона барела.

Това незабавно повлия и на котировките по международните пазари. Така вид Брент слезе под 63 $ за барел, въпреки че преди пет работни дни цената му бе над 70 $ за барел.

Какво ще стане в идващите седмици е мъчно да се предвижда. Но е реалност, че след срутва на цените на акциите на Уолстрийт и другите международни финансови центрове има наклонност към възобновяване в доста браншове, само че без петролния.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР