Президентът на Беларус Александър Лукашенко вижда опасност от евентуално разполагане

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко вижда опасност от евентуално разполагане
Коментари Харесай

Лукашенко се притеснява от ракети на НАТО със среден обсег в Украйна



Президентът на Беларус Александър Лукашенко вижда заплаха от вероятно разполагане на ракети с дребен и междинен обхват на НАТО в Украйна , оповестява ТАСС.

" Дано в Украйна не бъдат доставени ракети с дребен и междинен обхват . Защо в този момент това съглашение (ИНФ) е зачертано? Цяла Русия до Урал може да бъде подпалена. Конфликтът в Донбас би трябвало да бъде решен допустимо най-скоро ", изяснява той.

Президентът на Беларус означи, че спорът в Украйна е вторият максимален " подарък " за Запада след разпадането на Съветския съюз . " Често споделям обществено: слушайте, този подарък , който представихме под формата на Украйна на Запад и на първо място на Америка, даже не са и мечтали . Първият подарък е разпадането на Съветския съюз. Вторият е Украйна. Какво желаят американците ", добавя Лукашенко.
 Москва реагира на опасността на Беларус
Москва реагира на опасността на Беларус

Беларус се явява " благонадежден съдружник и сътрудник " на Русия

Лукашенко разяснява, че проблемите, зародили в двустранните връзки сред Беларус и Русия , са породени от разрушителната позиция на някои съветски публични лица .

" Някой не харесва курса, който организира Беларус . Дори и външната политика. И стопанската система, която построяваме, обществената конструкция, която сътворяваме на правилата, на първо място, на справедливостта ", добави президентът.

Той не счита, че моментът в връзките с Русия " сериозен или изострен " . " Трябва единствено да кажа, че там (Русия) освен са се появил... само че има и някогашни водачи , които работят дълго време, които оказват избран напън даже на своя президент Путин . При срещата ми с него виждам, че индивидът по никакъв метод не желае да прекъсва връзките сред Беларус и Русия . "

" Това е извънредно нерентабилно . Това ще бъде пагубно за него (Путин) като политик и за мен. Тъй като постоянно сме провеждали, може да се каже, проруски курс и многоцелева външна политика, постоянно сме определяли Русия освен като наш главен сътрудник, само че и като най-близката, братска страна , в която живеят нашите хора, по този начин и ще бъде ", разяснява Лукашенко.
 Въпрос за обединяване на Беларус и Русия няма, разгласи Лукашенко
Въпрос за обединяване на Беларус и Русия няма, разгласи Лукашенко

Ако управлението на Русия избере подобен път на придвижване и изгуби единствения си съдружник в западното направление, това е неин избор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР