Август е един от най-опасните летни месеци. Дори народните поверия

...
Август е един от най-опасните летни месеци. Дори народните поверия
Коментари Харесай

Спасител: Мъртвите течения копаят ръкави



Август е един от най-опасните летни месеци. Дори националните поверия гласят, че водите през месеца са рискови, тъй като носят със себе си мъртви течения.

За „ Тази сутрин” старши избавител Георги Есов от плажа във Варна изясни, че през август се виждат по-ниски температури на водата и въздуха, а нощите стават все по-студени.

По думите на спасителя мъртвите течения са в резултат на тежки талази, които копаят ръкави. Освен това скоростта на водата е по-висока от тази на плуващ човек.

За това специалистите дават скъпи рекомендации и поучават плажуващите постоянно да алармират на спасителите в случай че имат потребност от помощ. Също по този начин е значимо при излизане от водата да се плува под избран ъгъл, а не непосредствено към брега.

Есов акцентира, че близо 50% от хората на плажа не се преценяват със сигнализацията, напътствията и табелите на спасителите. Старши спасителят изясни, че е имал предложение за основаване на т.нар плажна полиция, която да глоби жители при нарушавания, само че концепцията не се е осъществила.



Снимка: btvnovinite.bg

Д-р Лили Куртева от медицинския пункт на варненския плаж изясни, че най-често плажуващите, които се нуждаят от помощ са възрастни хора. Лекарят предлага да се пазим от горещините в обедните часове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР