Ако прекарате заразно заболяване, добре е веднага след това да

...
Ако прекарате заразно заболяване, добре е веднага след това да
Коментари Харесай

Д-р Шарков: Сменете четката за зъби след прекаран вирус


Ако прекарате заразно заболяване, добре е незабавно по-късно да промените четката си за зъби. Това подсети в изявление за БНР доктор Николай Шарков, ръководител на Българския зъболекарски съюз. Той приказва за работата на стоматолозите в изискванията на коронавирус рецесията. Зъболекарите също икат достъп до регистъра на инфектираните и боледуващите от коронавирус. За да не бъдат подвеждани и да знаят кои пациенти са рискови. Това обаче, акцентира доктор Шарков, не значи, че на пациент ще бъде отказана неотложна дентална помощ.

Стоматологът поучава хората, които имат потребност от дентална грижа, само че са позитивни за ковид, да оповестят това на зъболекаря си, с цел да може той да вземе нужните защитни ограничения.

В актуалната обстановка едно от най-безопасните места е кабинетът по дентална медицина, тъй като се съблюдават всички правила за яловост, безапелационен е Николай Шарков. По думите му, има инфектирани стоматолози, само че болестта не е пристигнала от кабинетите, а от обществените контакти.

Зъболекарите ще бъдат включени в първата група медицински експерти, които следва да бъдат имунизирани против коронавирусната зараза, заяви още Шарков. Стоматолозите са на първа линия, те работят на 35 сантиметра от входното отверстие: уста, нос, очи, акцентира той.

Водите за уста са антисептично средство, а устната хигиена е наложителна по време на заболяване, уточни Николай Шарков и добави, че откакто пациентът е изкарал заразно заболяване, четката за зъби би трябвало да отиде на боклука.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР