Назрели са промени в здравеопазването като система. Това каза в

...
Назрели са промени в здравеопазването като система. Това каза в
Коментари Харесай

Как да пазим сърцето си в летните жеги?

Назрели са промени в опазването на здравето като система. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия „ Денят стартира " кардиологът доцент лекар Иво Петров.

„ Структурата, която сега действа, е повече от ясно, че страда от недостиг на средства ", посочи доктор Петров. Според него лимитите нарушават правото на лекуване. Ако в действителност желаеме да вървим към съвременно опазване на здравето, би трябвало да въведем някоя от системите, която е приложена с голям триумф в страни като Франция, Япония, Холандия. Това са хибридни системи, които балансират сред обществения дирек и спомагателното финансиране.

В България сега такова в допълнение финансиране съществува, само че то е безредно, уточни той. Това в допълнение финансиране би трябвало да откри своя законов израз - спомагателни фондове, спомагателни фондации, спомоществователни сдружения, облекчение на вложенията в опазването на здравето и лекуването на тежки болести, изясни доктор Петров.

Модерното опазване на здравето е извънредно скъпо и ние би трябвало да помогнем на институция като Здравната каса да има в допълнение финансиране и по-добър надзор на разходваните средства, означи още доктор Петров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР