Назначени са експертизи относно автентичността на записите. Когато има яснота,

...
Назначени са експертизи относно автентичността на записите. Когато има яснота,
Коментари Харесай

Прокурор Машева: Назначени са експертизи за автентичността на записите с премиера

Назначени са експертизи по отношение на достоверността на записите. Когато има изясненост, тогава ще дадем отговор на българските жители. Това съобщи по отношение на парцелите в Барселона и записите, които изтекоха и се счита че са на премиера Бойко Борисов зам.-главният прокурор Даниела Машева в Денят
Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията " LIBE " сред 25 и 28 септември. Два от въпросите на комисията са свързани с това дали се прави следствие за записите, които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов, добави тя.

Прокуратурата в никакъв случай не прави разграничаване по отношение на политическата принадлежност на хората, които проверява. Няма неуместни въпроси. По отношение на парцелите в Барселона се прави инспекция, назначени са данъчни проверки. Изискана е информация от испанските управляващи. Ако там са събрани към този момент някакви доказателства, ние желаеме да ни ги дават, изясни зам.-главният прокурор..

В момента има невиждан опит за напън върху прокуратурата. Има такива и от политически сили, и от медии. Част от офанзивите против прокуратурата са и от известни олигарси, тъй като се засягат техни ползи, счита Машева.

При тези условия не би следвало да има оставка на основния прокурор. Ясно е написано в закона кой може да желае неговата оставка. Зад това искане не видях никаква обосновка сериозна и то в интервал, в който прокуратурата регистрира доста положителни резултати. За 5 месеца има 20% спад на кражбите, доста са редки случаите на телефонните измами, отбрани началника си тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР