Найджъл Фараж няма да се присъедини към никакви политически обединения

...
Найджъл Фараж няма да се присъедини към никакви политически обединения
Коментари Харесай

Найджъл Фараж няма да се присъедини към алианса на Салвини в европарламента

Найджъл Фараж " няма да се причисли " към никакви политически обединявания в Европейския парламент, ръководени от вицепремиера на Италия Матео Салвини. Евроскептикът удостовери това в известие до " Политико ".

Лидерът на новата Партия " Брекзит " обмисля разновидностите в новия парламент , откакто партията завоюва изборите за Европейски парламент във Англия. Тя получава 29 места и е партията с най-вече места в европарламента. До нея са християндемократите на Ангела Меркел също с 29 места.
 Партия „ Брекзит” на Найджъл Фараж е най-голямата в Европейския парламент
Партия „ Брекзит ” на Найджъл Фараж е най-голямата в Европейския парламент

Тя получава 29 места

През предходната седмица Фараж организира среща с Марко Зани , член на " Лига " на Салвини, с цел да схванат дали е вероятен съюз сред двете партии.

" След къса обществена среща с член на Групата " Европа на нациите и свободата " (групата на Салвини) през предходната седмица се появиха голям брой спекулации, подкладени от тази персона, че Партия " Брекзит " ще се причисли към тях в Европейския парламент ", написа Фараж.
 Салвини желае съюз с Льо Пен и Фараж, чака 150 места за евроскептиците
Салвини желае съюз с Льо Пен и Фараж, чака 150 места за евроскептиците

" Лига ", " Национален общ брой " на Марин льо Пен и Партия " Брекзит " на Найджъл Фараж дружно би трябвало да управляват 90 места

" Мога да потвърдя, че не е подобен казусът и че Партия " Брекзит " няма да се причисли към Групата " Европа на нациите и свободата " ", добави той.

Негов представител изясни, че Фараж, който към момента е водач на " Европа на свободата и директната народна власт " (EFDD), " възнамерява да преправи EFDD ". Групата най-вече включва някогашната партия на Фараж, Партията за самостоятелност на Обединеното кралство, която не завоюва места на евроизборите, както и италианското Движение " Пет звезди ". Но групата з агуби евродепутати и не е ясно дали ще оцелее.
 Партията на Фараж смаза консерваторите и лейбъристите на евровота
Партията на Фараж смаза консерваторите и лейбъристите на евровота

Според оповестената информация партията получава 31.6% или 24 места

Сформирането на група в Европейския парламент дава достъп до финансиране от Европейски Съюз и разрешава оказване на въздействие посредством постове на равнище комисии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР