Най-зрелищната, най-популярната и най-следената категория в професионалния бокс вече има

...
Най-зрелищната, най-популярната и най-следената категория в професионалния бокс вече има
Коментари Харесай

Кобрата е в топ 10 на най-добрите боксьори в тежка категория

Най-зрелищната, най-популярната и най-следената категория в професионалния бокс към този момент има своя нов крал. След мача сред Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, експертите в Съединени американски щати са безапелационни, че в тежка категория има нов водач, въпреки ранглистите да демонстрират друго, написа управител.бг.

Според водещия боксов анализатор Майк Бенсън, който написа и за американски, и за английски медии, Антъни Джошуа към този момент не е най-хубавият при най-тежките, тъй като това място е окупирано от завърналия се със страшна мощ негов съотечественик Фюри.

Макар мачът сред него и Уайлдър публично да не излъчи победител поради разнобой при тримата съдии, голям % от анализаторите са безапелационни, че Фюри е спечелилият и с това маркира не просто огромното си завръщане на кръга, само че и сполучливо е оспорил ореола на Джошуа на хегемон.

Майк Бенсън подрежда Топ 10 на най-големите имена в тежка категория на професионалния кръг сега и там има и българско присъединяване. Кубрат Пулев попада на деветата позиция, като зад него остава американецът Доминик Бризийл. Ето какво написа и за Кобрата:

" Пулев е победил много огромни имена на професионалния кръг в кариерата си, като единствената му загуба беше от Владимир Кличко през 2014 година Българинът е идващият наложителен противник на Антъни Джошуа за колана му в IBF, откакто победи Фюри през октомври, въпреки да не е Тайсън, а Хюи. Все още обаче не е ясно по кое време ще играят той и AJ ", написа анализаторът.

А ето и какво е написал уважаваният експерт за Тайсън Фюри и за какво съгласно него той към този момент е по-голямата фигура в тежка категория от Антъни Джошуа:

" Тайсън Фюри имаше доста проблеми в персоналния си живот и отвън кръга като цяло, което направи по този начин, че да излезе от всевъзможни ранглисти. Това разреши на Антъни Джошуа да построи кариерата си в негово неявяване. Сега той се завърна на елитното равнище и сподели, че се завръща на трона в тежка категория. "

" Фюри имаше надалеч по-комфортна победа, освен това над по-младата и конкурентна версия на Владимир Кличко, в сравнение с Джошуа. А в този момент, макар решението на съдиите, съумя да победи другата голяма фигура в категорията Дионтей Уайлдър и това го възкачи още веднъж на трона, а сънародникът му е под него ", написа Бенсън.

А ето и по какъв начин наподобява Топ 10 в тежка категория на професионалния кръг съгласно водещия боксов анализатор:

10. Доминик Бризийл

9. Кубрат Пулев

8. Адам Ковнацки

7. Александър Поветкин

6. Джоузеф Паркър

5. Дилиан Уайт

4. Луис Ортис

3. Дионтей Уайлдър

2. Антъни Джошуа

1. Тайсън Фюри
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР