Най-засегнатият бранш от COVID кризата остава ресторантьорството. Това заяви пред

...
Най-засегнатият бранш от COVID кризата остава ресторантьорството. Това заяви пред
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Най-засегнатият бранш от кризата е ресторантьорството

Най-засегнатият отрасъл от Коронавирус рецесията остава ресторантьорството. Това съобщи пред министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

" Един бизнес е изработен, с цел да работи, а не с цел да бъде подпомаган от страната с стопански и аз постоянно съм в спор с националния действен щаб. Искам бизнесът да работи, само че здравето е по-важно ", уточни той. По думите му към 112 милиона лв. e общо цената на поисканите средства от страната поради затворените бизнеси.

Направихме добър баланс – поддържаме финансовата непоклатимост, мислим за бизнеса и за здравето на хората, разяснява Борисов. Според него доказателство са постоянните макроикономически индикатори на страната спрямо останалите страни-членки на Европейски Съюз. Въпреки рецесията, данните на министерството на стопанската система демонстрират, че неактивните компании в страната през 2020 година са намалели с 4%.

" Проведохме най-либералните противоепидемични ограничения в Европа и това даде своите резултати във връзка с стопанската система и нейното развиване. Един от рисковете за ресторантьорския отрасъл е, че колкото по-дълго остане затворен, толкоз повече фрагменти ще се пренасочат към други бизнеси. В момента, когато би трябвало да стартират да работят, може да стои този проблем ", изясни Лъчезар Борисов.

Министърът на стопанската система съобщи, че сега не би трябвало да се вършат промени в данъчната политика, както желае опозицията.

„ Данъчната политика сега си прави работата и тя не би трябвало да бъде променяна. Интервенцията в поддръжка на бизнеса би трябвало да бъде с финансовите ограничения, а не посредством промени в данъчната политика “, съобщи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР