Най-висшата юридическа инстанция в Германия настоя да се легализира вписването

...
Най-висшата юридическа инстанция в Германия настоя да се легализира вписването
Коментари Харесай

Германското правосъдие настоя да се легализира третият пол


Най-висшата юридическа инстанция в Германия настоя да се легализира вписването на " трети пол " в актовете за раждане, с което Германия се чака да стане първата европейска страна, признала това разбиране, заяви Франс прес.

Конституционният съд даде на депутатите от долната камара период до края на 2018 година да гласоподават за легално потребление на рубрика за " трети пол " в регистрите за ражданията наред с думите " мъжки " и " женски ", прецизира организацията, като се базира на правосъдното решение.

Съдът със седалище в Карлсруе приканва депутатите да вкарат в съответните документи термини като " промеждутъчен ", " друг " или всякакво друго " положително определение на този пол ".

От май 2013 година и до момента в Германия бе допустимо да се оставя празна графата за пол, а по-късно заинтригуваните лица с течение на годините можеха да изберат мъжки или женски пол или да оставят полето непопълнено.

През август 2016 година обаче Федералният съд - по-долна инстанция от Конституционния, отхвърли да отиде по-далеч и да признае юридическото битие на трети пол с мнението, че това " не е законно ". Така съдът отхвърли молбата на интерсексуално лице, родено през 1989 година и записано като човек от женски пол.

С поддръжката на съдружие за подкрепяне на хора от третия пол това лице се обърна към по-висша инстанция - Конституционния съд, и показа на висшите съдии хромозомни разбори, доказващи, че то не е нито мъж, нито жена.

Ако депутатите одобрят настояването на конституционните съдии, Германия ще стане първата страна в Европа, признала публично съществуването на трети пол.

През май Франция отхвърли термина " безпристрастен пол ", препоръчан в молбата на разположение, родено без пенис и без вагина, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР