Най-високопоставеният дипломат на САЩ в НАТО отхвърли появили се вчера

...
Най-високопоставеният дипломат на САЩ в НАТО отхвърли появили се вчера
Коментари Харесай

Посланичката на САЩ в НАТО отхвърли съобщения за изтегляне на войски от Източна Европа

Най-високопоставеният посланик на Съединени американски щати в НАТО отхвърли появили се през вчерашния ден известия, че Вашингтон се готви да предложи понижаване на броя на войските в Източна Европа преди идните идната седмица договаряния с Русия за напрежението по границата й с Украйна, съобщи ДПА.

Администрацията не приготвя разновидности за евакуиране на сили, които са в Източна Европа, уточни посланичката на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит в Туитър, откакто телевизия ЕнБиСи първа заяви за промени в броя на военните в Полша и балтийските републики.

Решаващи диалози в понеделник сред Москва и Вашингтон целят да отслабят напрежението след месеци на угриженост у Запада, че съветският президент Владимир Путин може да стартира навлизане на украинска територия, сходно на това през 2014 година, когато Русия анексира Кримския полуостров.
Русия отхвърля обвиняванията, че се готви да нахлуе в Украйна и на собствен ред упреква Киев, че е придвижил войски към района Донбас, следен от проруски сепаратисти.

Путин настоя също НАТО да изключи по-нататъшно разширение на изток, в това число и да обещае да не приема Украйна в алианса.

Москва декларира, че счита сигурността си за застрашена от напредването на НАТО, защото след края на Студената война доста някогашни комунистически страни, които бяха или част от Съюз на съветските социалистически републики, или тясно свързани с него, се причислиха към пакта.

Западният боен съюз обаче отхвърли концепцията, че може да е опасност за Москва и дефинира това изказване като неуместно.

Украйна е непосредствен съдружник на НАТО, само че не е неин член, напомня ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР