Най-високата трибуна в държавата – така медиите от десетилетия наричат

...
Най-високата трибуна в държавата – така медиите от десетилетия наричат
Коментари Харесай

ОБЪРНАХА ПАРЛАМЕНТА НА ДЕТСКА ГРАДИНА: Депутат на Хардардите си извади количката на трибуната

Най-високата естрада в страната – по този начин медиите от десетилетия назовават платформата в Народното събрание, от която се изричат народните представители беше превърната в детска градина. В изискванията на парламентарна народна власт, Народно събрание е мястото за най-важните диспути за страната, от която, на доктрина, най-способните оратори мерят сили в словесни дуели и накланят везните в една или друга посока във връзка с фундаментално значимите въпроси.

Парламентарната полемика от известно време е застинала на напълно друго равнище, само че ново дъно беше достигнато през днешния ден при разискването на бюджета за 2022 година на първо четене.

Младият депутат от „ Продължаваме промяната “ Атанас Михов излезе на трибуната, от която са се изказвали някои от най-великите българи през последните близо 140 години, бръкна в джоба си и… извади детска количка.
свързани новини29640преди 2 часа
Според родения през 1991 година икономист по специалност Михов, консервативната капиталова политика на ГЕРБ е сложила България на дъното по приходи в Европейски Съюз.

„ Ще го преведа още по-ясно, българите продължаваме да сме най-бедната страна в Европа. Защо? Защото хората имат ниски приходи “, изясни стопански младежът, който е някогашен деятел на ГЕРБ-младежи, ученик на Американския университет в Благоевград и „ Харвардските курсове “ на Кирил Петков и Асен Василев.

Той попита от трибуната за какво румънците „ богатеят “ по-бързо от нас.

„ Къде са парите от последните 12 години господа прежде ръководещи? Ще си разреша да отговоря. Ето ги парите! Ееето ги! Във джипкатаааааа! “, разяснява той.

И се застрахова: „ Да не кажат в този момент, че сме млади и неопитни и играем с колички нали. Все по-млади от нас влезнаха в Народното събрание. Ето ги парите. Ето ги високите приходи, ето ги издигнатите автомагистрали. Те в сакове са били раздавани, в чекмеджета, проиграни, това са парите, ето го икономическият напредък на България в последните 10 години “, сподели Михов, бутайки количката си по дървената естрада.

„ Раздаден през публични поръчки на олигарси, които след това връщат „ еди-къде си “. Край на джипката, ето, прибирам я в джоба. Бюджет 2022 е краят на джипка-ТААА. КРАЙ! “, сподели Михов за край.

Кой е приказвал от тази естрада?

Построена през 1885 година, постройката на площад Народно заседание е дом на депутатите близо 140 години. В същата тази зала на същата тази естрада ( с минимални реконструкции) са излизали най-големите образци за българския парламентаризъм.

Сред неизбройните имена на депутатите, заставали там, са Петко Каравелов, Стефан Стамболов, Захарий Стоянов, Иван Евстратиев Гешов, Марко Балабанов, Драган Цанков. В по нови времена Желю Желев, Петър Дертлиев, Блага Димитрова, Благовест Сендов и стотици други.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР