Най-вероятното ни решение ще е да не участваме с политически

...
Най-вероятното ни решение ще е да не участваме с политически
Коментари Харесай

Иванов: Най-вероятното ни решение ще е да не участваме с политически представители в този кабинет

Най-вероятното ни решение ще е да не участваме с политически представители в този кабинет, само че ще дадем политическа поддръжка в Народното събрание за него, съобщи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на „ Да, България “ и съпредседател на „ Демократична България “ (ДБ) Христо Иванов във връзка с евентуален кабинет с втория мандат и министър председател на ротационен принцип. 

 

Иванов акцентира, че окончателното решение ще бъде взето от съответните органи на партиите в „ Демократична България “, когато стане явен окончателният състав на проектоправителството.

 

Нашето решение е, че държавно управление с втория мандат би трябвало да има, акцентира Иванов. Но добави, че съгласно тях в тази обстановка по-разумно е да се стъпи върху кабинет с неутрални, неполитически, експертни фигури. Затова и от „ Да, България “ нямало оферти за техни министри.

 

В момента към момента текат договаряния, всички партии в Демократична България чакаме да забележим крайния резултат, преди съответните органи да вземат решения, акцентира съпредседателят на Демократична България. Той означи, че „ Да, България “ са делегирали на Николай Денков да води диалози за сформиране на кабинет с втория мандат. Нашата рекомендация беше държавното управление да е напълно в експертен формат, добави Иванов. 

 

На въпрос дали ще има лични промени и истина ли е изказванието, че от ГЕРБ упорстват за трима техни представители в бъдещия кабинет, Иванов отговори, че доколкото настройката им е за поддръжка в Народното събрание, не са „ изключително въвлечени в диалозите за състав “ и по тази причина не може да разяснява. 

 

Да не обсъждаме хипотези, като забележим защо става дума, дали въобще има такова нещо, ще мога да разясня, добави Христо Иванов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР