Най-вероятно ще се окаже, че гените, които носим, определят как

...
Най-вероятно ще се окаже, че гените, които носим, определят как
Коментари Харесай

Кардиолог: От гените зависи как ще прекараме ковид инфекцията


Най-вероятно ще се окаже, че гените, които носим, дефинират по какъв начин ще протече коронавирусната зараза. Вече стартират да се натрупват от ден на ден доказателства за това, сподели пред БНР доцент Добрин Василев, шеф на Клиниката по кардиология в МБАЛ „ Александровска “. Ще бъде извънредно мъчно да се направи ефикасна ваксина против вируса, причиняващ Covid-19, уточни той.

Лично аз си мисля, че по-вероятно е да се откри някакво лекуване. В момента евентуално ремдесивирът е начален препарат, от който да се тръгне. Вече за имунизацията ще би трябвало повечко да изчакаме, съобщи доцент Василев. Той напомни случая с двата предходни ковид и акцентира на обстоятелството, че ваксина и решение по този начин и не са били открити.

Беше потвърдено, че от ремдесивир има изгода. Според огромно американско изследване позитивното влияние на медикамента е реалност, по тази причина и се оспорва мнението на Световната здравна организация, разясни още Добрин Василев. Статистическите данни демонстрират, че ремдесивир е ефикасен препарат за лечениe на Covid, добави кардиологът.

За 40% от хората се смята, че карат коронавирусната зараза безусловно безсимпомно, 5% я прекарват сериозно, напомни доцент Василев. По думите му безусловно е потвърдено, че мъжете са предразположени към по-тежко протичане на болестта.

Натрупа се отмалялост у хората и пада гардът за отбрана и за предотвратяване. Източна Европа е прелестен образец за това какъв брой са значими противоепидемичните ограничения. През пролетта се говореше какъв брой е резистентна Източна Европа за вируса, по какъв начин не се предавал, по какъв начин сме имунизирани с БЦЖ и с не знам още какво си и виждаме какво се случва сега. Буквално вирусът ни „ разката “. Това, което се промени от пролетта до момента – ограниченията и неспазването им от популацията, безапелационен бе доцент Добрин Василев.

Един медицински проблем стартира към този момент прекомерно доста да се политизира, счита още медикът. Относно намаляването на карантината с няколко дни, лекарят означи, че шансът за заразяване понижава мощно след няколко дни, само че не е еднакъв на нула. Това обаче е по този начин и при 14-дневна карантина, както и при съществуване на негативен PCR тест.

Има характерна динамичност в отделянето на вируса според от момента на заразяване, посочи кардиологът.

И според от това в кой миг от момента на заразяване сте хванали пациента да го изследвате, може да получите на практика съвсем всевъзможен резултат. Включително пациентът да е интензивно болен и все пак PCR-рът му, който е признат за стандарт, да бъде отрицателен. Както ви дадох образец с нашите двама пациента, които сме ги изписали от клиниката – след това им се е позитивирал PCR-рът, и двамата имат проучен отрицателен при нас.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР