Най-вероятно Русия да стои зад опитите за дестабилизация в Молдова,

...
Най-вероятно Русия да стои зад опитите за дестабилизация в Молдова,
Коментари Харесай

Франция: Москва опитва да дестабилизира Молдова

Най-вероятно Русия да стои зад " опитите за дестабилизация в Молдова, където проруските сепаратисти от Приднестровието са поискали " помощ " от Москва, обявиха френски дипломати, представени от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

" Молдова се сблъсква с все по-агресивни опити за дестабилизация, които най-вероятно се управляват от Русия ", съобщи представителят на външното министерство, като разказа апела за така наречен отбрана от Москва на сепаратистите като " прочут сюжет ".

" Изправени пред тази ескалация на съветската експанзия, ние би трябвало да предприемем групови дейности ", добави той, като се базира на скандалните изказвания на Русия против Франция от тази седмица - " доказателство за нейната нервност в лицето на европейските сътрудници, решени да създадат всичко допустимо, с цел да победят Русия ", защитавайки Украйна.

Властите в Приднестровието желаеха от Русия " защитни ограничения " пред лицето на " засиления напън ", който настояват, „ е оказва Молдова, на фона на напрежението, изострено от спора в прилежаща Украйна.

Всъщност, според интернационалното право, Приднестровието е законна част от Молдова.

Руската дипломация реагира бързо на апела на подопечните ѝ сепаратисти, като разгласи, че неин " приоритет " е да " отбрани " жителите на Приднестровието и ще " прегледа деликатно " молбата на поставените от Москва марионетни управляващи.

" Съединените щати твърдо поддържат суверенитета и териториалната целокупност на Молдова в границите на нейните интернационално приети граници ", съобщи представител на Държавния департамент. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР