Най-възрастният човек в света, изглежда, живее в Перу. Марселино Абад

...
Най-възрастният човек в света, изглежда, живее в Перу. Марселино Абад
Коментари Харесай

Рекордьор: 124-годишен перуанец има навик да дъвче листа от кока

Най-възрастният човек в света, наподобява, живее в Перу. Марселино Абад е роден през 1900 година Правителството на страната съобщи, че той е на 124 години, което го прави най-старият жив човешки субект.

„ Сред спокойствието на флората и фауната на Уануко, Марселино Абад или в резюме Машико, е постигнал здравословен метод на живот и вътрешен мир, отразени в положителното му здраве и отзивчивия му темперамент “, написа в изказване на държавното управление. „ Това му разрешава да преодолее 12 десетилетия живот и на 5 април той духна 124 свещи “.

Перуанските управляващи споделят, че оказват помощ на Абад да подаде молба за самостоятелна инспекция до Рекордите на Гинес. В момента в листата на върховете на Гинес за най-възрастен жив човек е 111-годишен британец, който получи купата този месец след гибелта на венецуелец на 114 години. Най-възрастната жива жена е 117-годишна, а най-възрастният човек, доказан в миналото, е достигнал 122 години.

Празнувайки 124-ия си рожден ден на 5 април, Абад сподели, че тайните му за жизнеспособност включват хранене с доста плодове, както и агнешко месо. Столетникът също по този начин има навика да дъвче листа от кока - традиция в перуанските общности. Абад живее в дом за възрастни хора, където за рождения му ден е проведено особено празненство с празнична торта с дрънкулка с неговия облик.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР