Най-възмутен съм, че има ярки политически фигури от кабинета Денков,

...
Най-възмутен съм, че има ярки политически фигури от кабинета Денков,
Коментари Харесай

Дончев за бъдещо управление с ПП-ДБ: След думите на Петков това става все по-трудно

" Най-възмутен съм, че има ярки политически фигури от кабинета " Денков ", които са и в служебния кабинет. Това, че са " ярки " е нелепост. Щуротии не мога да разясня. Г-н Главчев се е опитал да направи професионален кабинет, без тези четирима, които загатнах. Вижда се опит за политическа самостоятелност. Чух, че министъра на туризма и електронното ръководство били наши - това не е правилно ", съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в  " Лицев в лице " по.

Преди него в предаването гостува съпредседателят на ПП-ДБ, който на въпрос би ли управлявал с ГЕРБ, съобщи:  " Докато Пеевски ръководи ГЕРБ, няма да влезем в никаква коалиция с тях ".

Дончев също бе запитан за какво не е допустимо ръководство единствено с Движение за права и свободи. Депутатът отговори по този начин:  " Забранени партньорства няма , само че едно партньорство би трябвало да провокира доверие, поддръжка, а не да разделя обществото. Боя се, че има заплаха двустранна коалиция да провокира процеси на разделяне в обществото ". 

На въпрос би ли управлявал ГЕРБ дружно с ПП-ДБ още веднъж отговори: Със сигурност след всичко, което се случва това става все по-трудно, само че преди всичко зависи от резултата от изборите . Не ми се желае нищо да изключвам . Най-много ми се желае България да има устойчиво ръководство и с изключение на тематиките регулатори и промяна в правосъдната система има куп други значими неща, които би трябвало да се случат в страната ни. Те са значими, само че не може да изчерпват дневния ред на обществените политики ". 

По думите на Томислав Дончев не може вторият да узурпира цялата власт с поддръжката на първия.

" Имаше най-малко две предложения, в това число последната от господин Денков да бъде съхранен кабинетът в този му състав, като се направи единствено ротация сред него и Мария Габриел. Тоест министърът на вътрешните работи е прекрасен, когато управляваш и държавното управление е твое и не е прекрасен, когато ще е в друго държавно управление . На мен леко логиката ми се губи ", разяснява той.

" Считаме, че това е опит за преодоляване на цялата система на сигурност. Като се има поради и склонността към политическо принуждение на Политическа партия, това е повече от притеснително. Вчера при чуването министърът описа други неща - че имало напън господин Петков да уточни зам.-министър, политическа фигура, който да оглавява оперативния щаб за изборите ", уточни Томислав Дончев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР