Най-важното за мен е да е ясна категоричната подкрепа към

...
Най-важното за мен е да е ясна категоричната подкрепа към
Коментари Харесай

Атанасов: Подкрепата към Младежкия театър никога не е била под въпрос

„ Най-важното за мен е да е ясна безапелационната поддръжка към Младежкия спектакъл от страна на Министерството на културата. За мен беше огромна изненада да схвана за терзанията на управлението му посредством обществените мрежи, тъй като имах дълга среща с Михаил Байков - шеф на театъра, на която обсъдихме проблема ", Това разяснява пред представители на медиите през днешния ден в коридорите на Народното събрание министърът на културата Атанас Атанасов, който отговори на настоящи въпроси от депутати в границите на днешния парламентарен надзор. 

" Подкрепата на Министерството на културата в никакъв случай не е била под въпрос. По решението на този въпрос Министерството на културата работи взаимно с театъра ”.категоричен е Атанасов.

Младежкият спектакъл „ Николай Бинев “ организира мирен протест във връзка с опцията част от парцела да му бъде отнета и безплатно добита от Комисията за енергийно и водно контролиране.

Демонстрацията ще бъде извършена на 30 май (понеделник) от 10:30 пред централния вход на постройката, това оповестява управлението на театъра в отворено писмо, публикувано на уеб страницата на културната институция.

От документа излиза наяве, че КЕВР е поискала от Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) да придобие имота през месец февруари тази година. Като причина комисията е показала, че спорната част от постройката е с „ отпаднала нужда “.

„ Имотът, който е благосъстоятелност на Младежки театър и за който театърът има акт за държавна благосъстоятелност, и който изрично не е с отпаднала нужда – даже в противен случай. Младежки спектакъл възнамерява основаването на напълно нова сцена за куклен спектакъл, която да даде опция на нашите най-ценни и обичани фенове – децата, да се насладят на магията на кукления спектакъл “, се споделя в писмото.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР