Най-важното е да се води диалог с РС Македония. Новите

...
Най-важното е да се води диалог с РС Македония. Новите
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Новите правителства в София и в Скопие поставиха добро начало на диалога

Най-важното е да се води разговор с районен съд Македония. Новите държавни управления (в София и в Скопие - б.р.) сложиха положително начало на разговора. Това посочи посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа пред Нова телевизия.

Диалогът е значим, това, което не е потребно, е в случай че и двете страни слагат ултиматуми, както и политиците гледат за лична известност. Ползите, които произтичат за България от участието й в Европейски Съюз и на страните в района разрешават по-голяма районна сигурност.

Тази районна непоклатимост е значима. Ако страни от района не са членове на Европейски Съюз, се основава вакуум. Когато има вакуум тези, които желаят, ще се възползват, сподели посланикът.

България е другар, сътрудник и съдружник, както и доста мощен и приближен сътрудник в НАТО. Дали България ще прати военна техника или не на Украйна, е решение, което ще се вземе сред България и Украйна. Тя посочи обстоятелството, че България одобри над 100 000 бежанци, поддържа резолюциите на Организация на обединените нации и глобите и се опълчва на експанзията.

Относно прекъсването доставките на газ, американският дипломат посочи, че " Газпром " едностранно наруши контракта си за доставките. След като България се застъпи за себе си, " Газпром " реши да употребява енергетиката като оръжие.

През март нашата администрация в Съединени американски щати съобщи, че ще достави 15 милиарда куб. м газ за Европа. По време на посещаване на премиера Петков в Съединени американски щати работихме дружно, с цел да може да осигурим доставки на цени, ще продължим да работим за дълготрайни решения, тъй като сме другари, сподели Мустафа.

Ако преди година България беше приключила диверсификация, то в този момент нямаше да е в настоящето състояние, посочи американският посланик. По думите й Русия употребява газа като оръжие.

Над 140 страни са дали своят вот за резолюциите на Организация на обединените нации, които осъждат експанзията на Русия в Украйна. " Повече страни избират система, учредена на правила. Това е бъдещето ", безапелационна е Херо Мустафа.

Самата тя е родена в Ирак, кюрдска бежанка в Съединени американски щати с родното си семейство. Мустафа прикани да сме съпричастни с бежанците, те не са желали да изоставен живота, който са водели, били са принудени.

Преминала през компликации Мустафа прикани хората да остават целеустремени, в никакъв случай да не се отхвърлят от вярата. Баща ми споделяше, че от компликациите от време на време се раждат положителни неща, сподели американският посланик. 

" Когато кацнахме в Съединени американски щати имахме единствено облеклата на гърба си и очаквания и фантазии. Баща ми споделяше: " учи, работи старателно. Работи старателно, постоянно имай смели фантазии - поставяш си високи цели, постигаш ги и идващите ", напомня си дипломатът.

Тя акцентира, че се е съсредоточила в ученето, а родителите й работили на по 3 места. Обичам полезностите на Америка, виждам в себе си знак на тези полезности. С огромна горделивост споделям, че съм от кюрдски генезис. Имам устои и на изток, и на Запад, посочи тя.

" Когато се върнах в Ирак като американски посланик, видях към себе си огромни очаквания. Истинската смяна лишава време. Онези, които не желаят смяна, ще се опитат да я блокират. Важно е да останем в устрема за по-добър живот. Всеки човек може да е изправен пред компликации в живота. Понякога в житейския си път човек може и да се проваля. Тогава е значимо да останеш съдбоносен и целенасочен, да вярваш в себе си и в фантазиите си ", сподели Херо Мустафа.

Първата дума, която научих на български беше семейство, сподели Мустафа, която приказва 9 езика. Думата, която най-често използвам е " Здравейте " - употребявам я в символ на почитание.

В отговор на въпрос какво е добре да се промени в България, американският посланик сподели: " Не съм аз индивидът, който би трябвало да споделя какво да се промени. Аз постоянно виждам чашата на половина цялостна, в сравнение с на половина празна. България е прелестна страна и ще реализира забележителни триумфи. Вярвам, че е значимо да реализираме. ".

Като жена, Херо Мустафа посочи, че и професионалното, само че и персоналното развиване е значимо. " Личният живот е извънредно значим за мен, обичам дъщерите си, да извозвам време с тях и да им чета. Да им обезпечавам нови преживявания. Имам плакет с надпис - " един екип, една задача ". Да сме сплотени, да работим дружно като екип е значимо и у дома. Със брачна половинка ми сме един екип, поддържаме се и се развиваме дружно, изясни Херо Мустафа. За нея дипломацията е да градиш мостове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР