Най-важно е България да излезе от цикъла на парализа. Ние

...
Най-важно е България да излезе от цикъла на парализа. Ние
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС тръгват към изборите убедени, че ще победят Промяната и ДБ

„ Най-важно е България да излезе от цикъла на парализа. Ние имаме упоритостта да бъдем първи, което значи да водиш страната напред. България има потребност от това “. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, откакто от обединението подадоха нужните документи за регистрация за явяване на изборите на втори април.

Коалицията ГЕРБ-СДС внесе 9999 подписа, сходно на ДБ-ПП, които през вчерашния ден също се записаха за присъединяване в предварителния избор с толкоз подписи. 

„ Политиката би трябвало да се трансформира не в технология на непрестанен скандал, а в обществена среда, която е в положение да създава решенията, тъй като България е заобиколена от доста стихии, самата страна е изправена пред рецесии и провокации “, добави Дончев, след което посочи, че има куп нерешени въпроси в областта на енергетиката, образованието, стопанската система, обществената сфера, на практика във всяка една сфера.

Относно новосформираната коалиция сред Демократична България и „ Продължаваме промяната “ Томислав Дончев сподели, че ГЕРБ е задоволително мощна, рационална и консолидирана да ги победи. „ Предвид обстоятелството, че обединението се е позиционирала като конкурент, е мъчно и нашата позиция да е друга “, добави Дончев.

Във връзка с думите на водача Бойко Борисов, че ГЕРБ се разграничава от някогашния финансов министър Владислав Горанов, глобен от Съединени американски щати по световния закон „ Магнитски “, Дончев посочи, че Борисов е имал поради, че глобеният не е част от управителните органи на партията.

„ Членството му, доколкото аз знам в ГЕРБ, не е прекъснато. За последно бяхме в американското посолство преди седмица и никой не ни е натискал за нещо. Ние не работим под напън “, изясни Донев, след което разяснява, че най-вероятно описът „ Магнитски “ ще се отрази върху резултатите от изборите, само че не е ясно по какъв начин.

„ Единственото несъмнено е, че това е блестящо доказателство, че ние като общество, като институции, като правораздавателна система не умеем да решаваме проблемите си в България. Ако бяхме в положение да го създадем, нямаше да стигаме до описи Магнитски “, счита зам.-председателят на ГЕРБ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР