Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Изборните

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Изборните
Коментари Харесай

Три минути: Депутати предлагат държавата да поеме контрол над Лукойл. Таки се появи в разследване

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Изборните правилаИдеите за “Лукойл ”Фондация П.У.Л.С.
ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в Изборния кодекс в дневния ред на Народното събрание за дефинитивно приемане. След близо 3 часа разногласия в четвъртък обаче депутатите одобриха единствено заглавието на закона.

“Продължаваме смяната ” и “Демократична България ”, на който се опълчват.

Спорните оферти за промени връщане на хартиените бюлетини и обезсмисляне на машинното гласоподаване.

на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев. Повод е информацията за ареста на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев от ГЕРБ.
Украйна възвърне тока и водата
в Киев останаха без ток и вода през нощта против четвъртък, а реакторите на три атомни централи в страната бяха изключени след съветски ракетен обстрел. Украйна обаче в градовете, изумени в сряда.

на Украйна генератори, наред с другата военна помощ, която включва муниции и средства за противовъздушна защита. Новината идва на фона на новата тактика на съветската войска да унищожи енергийната система на Украйна.

Европейският парламент утвърди решение за това, които са издадени от Русия в нелегално окупираните от нея райони на Украйна и Грузия. Държавите от Европейски Съюз също би трябвало да одобрят решението, с цел да влезе в действие.
Депутати желаят специфичен контрол над “Лукойл ”
Министерският съвет да бъде над активността на рафинерията на съветския петролен колос “Лукойл ” в Бургас. Такова предложение възнамерява да внесе в Народното събрание “Демократична България ”.

за експорт на съветски петрол и горива, получени от преработката му в България. Такава концепция има и “Продължаваме смяната ”. Позволяването на износа на горива, получени от съветски петрол, е да стартира да заплаща налози в България. Това обаче може на ембаргото на Европейски Съюз върху съветския нефт.
Ще съобщи ли България хора на репресивни режими
Беларус търси посредством Интерпол нищо неподозиращ украинец, упрекнат в машинация. Казва се Дмитро Трофимчук и е арестуван в България. Сега съдът в Русе ще реши дали да го съобщи на Минск, който е на страната на Русия във войната против Украйна. тази история.

Помните ли? Той е от Иран, само че е избягал. Беше задържан в България и го заплашваше изгонване. Но да позволи да бъде върнат в Иран, тъй като там с изключение на всичко друго го чакат “74 удара с пръчка ”.

представители на сили за сигурност на Иран поради ролята им при репресиите против стачкуващи. “Иранският режим взема на прицел и убива личните си деца ”, сподели американското финансово министерство.

Русия публикуването на информация за хомосексуалността, бисексуалността и транссексуалността. Т.нар. “закон против ЛГБТ пропагандата ” може да се употребява от управляващите за възбрана на всяко споменаване на ЛГБТ хората.
Таки се появи в следствие
Издирваният от Интерпол в предишното Христофорос Никос Аманатидис - Таки и братът на депутатката от ГЕРБ Росица Кирова Константин Върбанов са разследвани в чужбина по дело за пране на пари и финансиране на тероризма., като се базира на документи от интернационално журналистическо следствие, в което взе участие.

Депутатът от “Демократична България ” изиска информация за случая от министъра на вътрешните работи.
За какво спорят съседите
съглашение за преустановяване на траялия близо две години спор за регистрационните номера на колите в Северно Косово. Той няколко пъти докара до напрежение сред двете страни и конфликти по границите.

Ново посягане е осъществено против българския клуб “Цар Борис Трети ” в Охрид. В сряда вечерта с револвер от преминаващ автомобил. Външното министерство на Северна Македония дефинира случилото се като “вандалски акт ”.
Кристиано Роналдо означи връх
В четвъртък стана първият човек в историята, който отбелязва гол на пет следващи издания на международни финали. Отборът му Португалия победи с 3:2 Гана. В другия мач Уругвай и Южна Корея приключиха 0:0. В група “G ” любимецът Бразилия победи Сърбия с 2:0, а Швейцария взе минимална победа с 1:0 против Камерун.
Три рекомендации
Съдебно дело в жестоки времена. Всички дават показания против всички. След гибелта им историята е укрита от страната, а всеки участник е разгласен за воин. Сега потуленото става ясно в книга, която съдържа.

Отвлечен, изведен от страната, погубен. Всички тези “версии ” за изгубването на 12-годишния Александър заливаха общественото пространство, до момента в който той не беше открит жив и здрав. Как издирването на едно дете породи такива конспирации?

“Заплашва ме, преследва ме, ще ме убие. ” С тези думи дами се обръщат към фондация П.У.Л.С. Организацията всяка година оказва помощ на стотици хора, потърпевши от принуждение, и поддържа един от дребното спешни центрове в България. А в случай че желаете да подкрепите П.У.Л.С., вижте по какъв начин.
Човек на деня
от “Нирвана ”, е от тези музиканти, които ще довършат концерт, даже откакто са си счупили крайници на сцената. За това и още доста трудности и триумфи той написа в новата си автобиографична книга “Разказвачът ”.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР