Най-уважаваният американски бизнесканал CNBC изведе като заглавие и водеща новина

...
Най-уважаваният американски бизнесканал CNBC изведе като заглавие и водеща новина
Коментари Харесай

Финансова бананова република Швейцария: CNBC

Най-уважаваният американски бизнесканал CNBC изведе като заглавие и водеща вест определение за Швейцария след руинирането на нейната известност като световен финансов център и остров на спокойствието за парите.

Използва откъс на Октавио Маренси, ръководещ реномираната Оpimas, който споделя: " На Швейцария ще се гледа като на финансова бананова република. ” Той продължава по-задълбочено: " Казусът Credit Suisse ще има сериозен отрицателен резултат върху швейцардските финансови институции въобще. Световната известност на страната като място с рационално финансово ръководство, непоколебим регулаторен надзор, че дори и като положително и скучно място за обичаната на парите и вложенията тишина, просто се изпари вечно ”.

Разбира се, в тези изявления може да се търси и опрощение за тежкото състояние на американската банкова система, за което за първи път дръзна да приказва самият финансов министър госпожа Йелън. Също като своята българска сътрудник, тя първо направи вярно консервативно изявление, че този път Съединени американски щати няма да компенсират банките и вложителите отвън нормите, само че в този момент опроверга себе си и сподели, че се налагало, с цел да се спре " болест ”, което значи да се повторят грешките от потапянето в пари на финансовата рецесия от 2008-2011 г, което плащаме с инфлацията и високите лихви през днешния ден.

Кирил Пламенов

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР