Най-успешните 100 фирми в България са били подложени на хакерски

...
Най-успешните 100 фирми в България са били подложени на хакерски
Коментари Харесай

Съобщение от името на Марк Зукърбърг иска пари от потребителите във Фейсбук

Най-успешните 100 компании в България са били подложени на хакерски офанзиви, оповестиха от ГДБОП. Жертви на хакери все по-често са и елементарните жители. Във фейсбук се популяризира известие, в което декларира от името на самият Марк Зукърбърг, че мрежата ще стане платена. Каква е истината за най-новата машинация в обществената мрежа вижте в репортажа.

Ако четете всичките си известия в мрежата и имате деен интеренет живот, доста е евентуално да попаднете на следното:
" Здравейте, аз съм Марк, шеф на Фейсбук. Използването на Фейсбук ще коства пари. Ако изпратите този ред на 18 разнообразни от Вашия лист, Вашата икона ще бъде синя и ще бъде безвъзмездна за Вас. Ако не ми повярвате, на следващия ден в 18:00 часа Фейсбук ще бъде затворена и с цел да я отворите, би трябвало да платите. "
В известието написа още, че всичко е съобразено със закона, а причина за изпращането му е претоварване на сървърите и се постанова освобождение от неактивните консуматори. По нататък има разнообразни разновидности на възнаграждение - със SMS на къс номер, който липсва или 37 цента на известие.

Потърсихме и мнението на специалистите от Центъра за безвреден интернет.
" Имат ли съображение потребителите да имат вяра на известия за " заплатен " фейсбук? "

Георги Апостолов, координатор на " Център за безвреден интернет ": " Никави учредения нямат и доста апелирам всички консуматори на Facebook и на други уеб сайтове да не имат вяра на известия, които минават през месинджъри или с някакви постове от вида на " копирай това " и го постави на... и ще бъдеш предпазен. Facebook няма да ти пази никакави твои персонални данни. "
Експертите поучават, когато попаднем на сходно известие, първо да проверим информацията. Според статистиката, възрастните по-често се хващат на сходни уловки, в сравнение с децата.
Георги Апостолов, координатор на " Център за безвреден интернет ": " За страдание интернет има това свoйство, че хората небрежно претичват през информацията и тъй като са привикнали доста бързо да сменят, не си оставят време да помислят върху това, което четат. "

" Какво е задачата на тези известия? Защо се оказва, че доста от тях нямат банкова сметка, не се знае къде би трябвало да бъде платено?

Георги Апостолов, координатор на " Център за безвреден интернет ": " Спам. Това е от този вид спам, който е със цел да стряска хората, да се разпрастранява. Навремето имаше верижни писма, в случай че си спомняте, дори преди появатa на интернет са пускаха по пощенски кутии. Това нещо го препрати на 10 индивида, другояче ще загинеш. Ужасии. Нищо ново не е измислено под слънцето. "
За да се предпазят от измами, от Центъра за безвреден интернет поучават потребителите да ревизират изискванията за прилагане на уеб страниците, които посещават. А когато става въпрос за Facebook, да не не помнят какво е написано на началната страница – гратис е и постоянно ще бъде.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР