Най-успешната гимнастичка в историята Симон Байлс даде показания пред Сената

...
Най-успешната гимнастичка в историята Симон Байлс даде показания пред Сената
Коментари Харесай

Байлс: Системата позволи на Лари Насар да издевателства над нас

Най-успешната гимнастичка в историята Симон Байлс даде показания пред Сената на Съединени американски щати във връзка със половото принуждение, на което тя и още стотици други гимнастички, са били подложени от някогашния лекар на американския народен тим по спортна гимнастика Лари Насар.

В началото на 2018 година Насар бе наказан на пожизнен затвор, откакто се призна за отговорен по обвиняванията, че в продължение на години е издевателствал над повече от 330 девойки под претекста, че прави " медицински процедури ". Впоследствие Сенатски комитет стартира следствие на бавната и неточна реакция на ФБР по случая, като през вчерашния ден показания пред комисията дадоха Байлс и три нейни някогашни съотборнички - Али Райсман, Макайла Мароуни и Маги Никълс, както и шефът на ФБР Кристофър Рей.

" Виня Лари Насар, само че също по този начин обвинявам системата, която му разреши и оказа помощ да издевателства над нас. Ако позволиш на един див звяр да наранява деца, следствията ще са бързи и тежки ", показа през сълзи Байлс. От показанията на гимнастичките стана ясно, че сътрудниците на ФБР в Индианаполис, пред които са направени първите показания против Насар, са се пробвали да прикрият закононарушенията на причинителя.

" Те не желаеха да зачетат и се питаха да прикрият моята контузия. Предпочетоха да си измислят неистини за това, което съм споделила, с цел да прикрият един сериен принудител на деца. Какъв е смисълът да оповестяваме за това принуждение, щом нашите ФБР сътрудници ще заровят казаното в някое чекмедже? ", съобщи олимпийската шампионка от Лондон Мароуни.

Капитанката на националния тим на Игрите през 2012 и 2016 Али Райсман изрази отвращението си от това, че към момента " се бори, с цел да получи най-елементарни отговори и да види понасяне на отговорност ". " През последните години стана мъчително ясно по какъв начин възобновяване на една жертва е афектирано от отношението към случилото се ", сподели Райсман.

Директорът на ФБР Кристофър Рей, който застава отпред на организацията след извършеното следствие, призна, че сътрудници на бюрото са позволили " фундаментални неточности " и са показали " непростимо поведени " по случая. Той съобщи, че един от виновниците е бил освободен предходната седмица, а другият се е пенсионирал, преди да може да понесе дисциплинарна отговорност, написа БГНЕС.
 Симон Байлс: Тялото ми не устоя, а следва още цяла година на натоварвания!
Симон Байлс: Тялото ми не устоя, а следва още цяла година на натоварвания!

" Плаках, когато разбрах, че анулират Олимпиадата "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР