Най-трудното предизвикателство пред политиците е да запазим самообладание и да

...
Най-трудното предизвикателство пред политиците е да запазим самообладание и да
Коментари Харесай

Горанов: Най-уязвим в тази криза е отделният човек

Най-трудното предизвикателство пред политиците е да запазим хладнокръвие и да не правим нелепости. Говорим още от месец февруари за евентуален проблем, обвързван с тази болест. Това стана ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов в ефира на bTV по отношение на ограниченията на страната в битката с ковид у нас.
Най-уязвим от тази криза е обособеният човек, който разчита на работната си заплата, с цел да оцелее, сподели Горанов. Той предложи на всеки един предприемач да направи изтрезнял разбор на тази обстановка.
В момента ние прецизно следваме рекомендациите на нашите медицински експерти, с цел да ограничим и обществените контакти. Ние или ще преодолеем този вирус, или ще свикнем да живеем с него, уверен е Горанов.
Имаме задоволително запаси да запазим функционалностите на страната. Няколко десетки милиона са вложени в защитни средства, посочи финансовият министър. По думите му е рисковано да се каже още занапред каква ще бъде дупката в бюджета в края на годината. Според Горанов обаче няма да се реализиран в началото заложените цели във връзка с доходи и разноски в държавния бюджет, акцентира Горанов.
По думите му прозрачността на разноските, които прави бюджетът, е обезпечена. Горанов очерта като цели гарантирането на активността на здравната система и службите за сигурност. Министър Горанов означи, че въпреки и в лимитиран състав, да продължи да работи държавната администрация. Според министъра нашият бизнес може да продължи, въпреки и в обстановка на ковид.
Владислав Горанов се обърна към туристическия отрасъл с зов да преценя кои чиновници ще освобождава. Министърът съобщи, че е задължен да подсигурява, че страната ще продължи да работи. По думите на Горанов не би трябвало COVID-19 да отсрочи влизането на България в чакалнята на еврозоната.
Още по тематиката четете в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР