Най-трудната част от нашия живот е борбата да приемем, прегърнем

...
Най-трудната част от нашия живот е борбата да приемем, прегърнем
Коментари Харесай

Цял живот угаждаме на другите, забравяйки най-важното – да обичаме себе си

Най-трудната част от нашия живот е битката да приемем, прегърнем и обичаме себе си, с всичките си недостатъци. Да бъдем изцяло почтени за това кои сме, по какъв начин се усещаме и от какво се нуждаем. Да спрем да се упрекваме за всичко, което не сме, и да стартираме ценим себе си и да признаем пред нас самите качествата, които притежаваме.

Трябва да се научим да бъдем най-хубавите си другари, само че за жалост ние се оказваме най-големите си врагове. Това е толкоз неверно, толкоз разрушимо. Да ненавиждаме или да подценяваме себе си е извънредно рисково, тъй като по този начин рискуваме да водим един малоценен живот, в който постоянно ще се усещаме тъжни, потиснати и неудовлетворени.

Начини да се научим да обичаме себе си

Бъдете благи със себе си

Всеки ден отделяйте малко време за себе си и правете нещо, което ви носи наслада. Можете да рисувате, да упражнявате, да пишете разкази, да свирите на музикален инструмент или да вършиме нещо друго, което обичате. Бъдете положителни към себе си, като си отделяте малко време за вас самите всеки ден. Един от най-хубавите способи да деянията добрина към себе си е грижата. Осигурете си задоволително сън, яжте вкусна храна и не подценявайте спорта, който усъвършенства безспорно настроението.

Освен това изберете метод да се освободите от напрежението, поддържайте се и се грижите за външния си тип. Не забравяйте още, че хората, които почитат себе си и тези, които са положителни към себе си, почитат фантазиите си. Част от това да бъдеш добър към себе си е да признаеш своя капацитет. Има единствено един човек на света, с който постоянно ще имате връзка, и това сте вие самите. Затова по-добре започнете да се уверявате, че сте добър сателит за себе си. Живейте най-хубавия си живот, като бъдете положителни към себе си.

Простете си

Прошката е развой, който изисква време. Тя не се случва за една нощ и за всеки е друга. Но колкото и време да отнеме, има вяра! Трябва да приемете, че предишното се е случило и сте създали всичко по силите си, с цел да си простите предишните неточности. Сега е време да обърнете страницата и да приемете тези събития като част от вашата история. Да, предишното може и да боли, само че ние сами избираме дали ще продължим да живеем в него или ще решим, че е най-добре да вървим напред към бъдещето, все пак.

Бъдете същински

Да бъдеш правилен на себе си е персонален избор за истината, да правиш избори за това по какъв начин искаш да живееш. Имате цялостната власт да живеете живота си по метода, по който желаете, и да бъдете правилни на вас самите. А то стартира с това да знаеш кой си и да се приемеш, да познаваш своите мощни страни, пристрастености, ограничавания и цел в живота си и по-късно да живееш по този метод от самото начало.

Вие опознавате себе си единствено като живеете живота. Намерете това, което ви дефинира и ви прави цялостни. Да бъдеш правилен на себе си е това, за което сърцето и душата копнеят. Да бъдеш правилен на себе си е единственият метод да постигнеш вътрешен мир. Да бъдеш правилен на себе си те освобождава и те кара да се чувстваш благополучен.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР