Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража“ определи Варненският окръжен

...
Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража“ определи Варненският окръжен
Коментари Харесай

Оставиха в ареста трима мъже, обвинени в отглеждане и разпространение на наркотици

Най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ дефинира Варненският областен съд за трима мъже, които са привлечени към наказателна отговорност за държане за разпространяване на наркотични субстанции и развъждане на растения от рода на конопа, оповестиха от пресслужбата на съда.

По-рано през днешния ден от прокуратурата в крайморския град оповестиха, че тримата са задържани за период до 72 часа.

Обвиняемите бяха арестувани при полицейска интервенция за противопоставяне разпространението на наркотични субстанции. 

В къща за посетители, ситуирана в село Юнец, било открито помещение, пригодено за развъждане на растения от рода на конопа. Намерени и конфискувани са 195 броя растения в друг етап на напредък, както и 5386,45 грама тревиста маса. Открити са също високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за надзор на температурата и други предмети, употребявани при развъждането на растения от рода на конопа. 

При претършуване на къща в местността Прибой е била разкрита още една оранжерия за развъждане на канабис. От нея са конфискувани 45 растения и съоръжение, както и 22 162 грама тревиста маса.

В хода на интервенцията е била претърсена и къща в Бяла. В оборудвана оранжерия там са открити 164 растения коноп. Намерени и конфискувани са били 6204 грама тревиста маса. 

Определенията могат да бъдат обжалвани, а в случай че това стане, делата ще бъдат прегледани от Апелативния съд на 2 април.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР