Най-тежката мярка за неотклонение Задържане под стража“ наложи днес Районен

...
Най-тежката мярка за неотклонение Задържане под стража“ наложи днес Районен
Коментари Харесай

4 харманлийци в ареста за трафик на мигранти

Най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ наложи през днешния ден Районен съд-Харманли по искане на прокуратурата на четирима български жители, упрекнати за трафик на мигранти: А.С. на 32 година, Г.Д. на 32 година, Г.А. на 23 година и К.К., на 23 година

В интервала от непостоянен ден в края на месец май до 03.06.2023 година в Харманли, в съучастничество като причинители, за да набират за себе си имотна полза, те незаконно подкрепили 9 жители на Алжир, Тунис и Мароко, да минават и обитават в страната. Деянието е осъществено във връзка с повече от едно лице и посредством потребление на моторни транспортни средства. Ако виновността им бъде потвърдена, законът планува наказване „ Лишаване от независимост “ за период от една до шест години и „ Глоба “ от 5000 до 20 000 лева

Съдът одобри, че са събрани доказателства, от които се открива, че са налице всички предпоставки те да останат в ареста, както и водят до аргументиран извод с задоволителна степен на възможност в актуалният стадий от следствието, че четиримата са направили закононарушението и всеки един от тях е съпричастен към него. 23-годишният К.Д.К. управлявал един от леките коли, употребен за транспортиране на непознатите жители. По отношение на другите трима обвинени са събрани доказателства за разнообразни дейности, с които те са взели участие.

Съдът приема и, че е налице заплаха да извършат друго закононарушение за обвиненият К.Д.К., защото е в изпитателния период на предишно наказание, както и във връзка с обвинения А.С.С., който е обременено правосъдно минало. По отношение на Г.М.А. и Г.Н.Д. съдът намира, че е налице заплаха да се укрият и да осуетят развиването на следствието, защото въпреки и с открити адреси, не са фамилно ангажирани, а получаваните от тях трудови приходи биха им разрешили да се укрият.

Съдът взе под внимание, че обвиняването е за закононарушение, което се отличава с висока степен на социална заплаха, с оглед интензитета на незаконната активност и броя на лицата взели участие в организирането на прекосяването през страната на трафикираните.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен период, като при положение на постъпила тъжба и/или митинг, делото е планувано за 15.06.2023 година от 14.00 ч.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР