Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража“ е взета спрямо

...
Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража“ е взета спрямо
Коментари Харесай

Мярка „задържане под стража“ за двамата арестувани за убийството, прикрито с палеж

Най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ е взета по отношение на двамата обвинени за убийството на М. Р. и Е. Г., скрито с палеж. Това оповестиха от прокуратурата. 

Обвиняемите бяха арестувани от СГП за период до 72 часа. В четвъртък наблюдаващият прокурор внесе в съда искане за задържането им под стража.

Съдът показа доводите на прокурора, че по делото са събрани задоволително доказателства , които водят до извод за обосновано съмнение, че точно обвинените са направили закононарушението, за което са привлечени в това качество. Решаващият правосъден състав одобри, че е налице действителна заплаха обвинените да извършат друго закононарушение . В тази връзка регистрира, че обвиняването по отношение на тях е за посягане върху най-висшата полезност – правото на живот. За обвинения Б. Р. съдът съобрази и обремененото му правосъдно минало. Софийски градски съд откри, че е налице и действителна заплаха двамата обвинени да се укрият от органите на досъдебното произвеждане, защото живеят в гр. София без адресна регистрация.

Мярката за неотклонение на обвинените не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР