Най-старото писмо в бутилка се появи на плаж в Западна

...
Най-старото писмо в бутилка се появи на плаж в Западна
Коментари Харесай

Най-старото писмо в бутилка, се намери в Австралия

Най-старото писмо в бутилка се появи на плаж в Западна Австралия. На него несъзнателно се натъкнало австралийско семейство през януари, по време на безгрижна разходка измежду дюните на остров Уедж, на към 180 километра северно от град Пърт.

Бутилката, изхвърлена от океанските талази на брега, съдържала 132-годишно обръщение.

Когато Тоня Илман видяла бутилката да се подава от пясъка, първо си помислила, че би могла да направи от нея красива декорация за своята библиотека. Когато я взела в ръце, тя забелязала бележката вътре. Когато я извадила и разгърнала, дамата схванала, че държи писмо на немски език с дата 12 юни 1886 година

Oldest-known message in a bottle found on WA beach, 132 years after being tossed overboard in Indian Ocean https://t.co/NLysFAdqpC #messageinabottle (Pic: Kym Illman) pic.twitter.com/PTJ9BuSZnl

— ABC Perth (@abcperth) March 6, 2018
То било част от 69-годишен немски опит, включващ хиляди бутилки със известия, хвърлени в океаните. Целта на това начинание била да се очертаят течения и да се намерят бързи пътища за доставки.

До в този момент са открити и върнати 662 известия, само че посланието появило се в Австралия, е първото открито от 1934 година насам.

Бутилката била хвърлена в Индийския океан през борда на немския транспортен съд "Паула " през 1886 година, на 950 километра от австралийското крайбрежие, изяснява Рос Андерсън, куратор в региона на морската археология към Западния австралийски музей, който е удостоверил достоверността на находката.

More on the world's oldest known message in a bottle ✍️
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР