Най-старата военна болница в България – МБАЛ-Пловдив, отпразнува 135 години

...
Най-старата военна болница в България – МБАЛ-Пловдив, отпразнува 135 години
Коментари Харесай

135 години борба за живота – и в мирно, и във военно време

Най-старата военна болница в България – МБАЛ-Пловдив , отпразнува 135 години от основаването си. Преминала през разнообразни тествания – взела участие в три войни, местена и преструктурирана, закривана, опожарявана, надстроявана, преименувана, през днешния ден, макар провокациите, тя съумява да задържи водещите си позиции в района.

„ Това е една доста сериозна история, интервал, в който през лечебното заведение са минали доста медици, които са давали и дават всичко за живота на пациентите. Това са години на непрекъснати грижи за здравето на пациентите, без значение дали е спокойно или военно време “ , разяснява полк. доктор Ангел Гозманов, шеф на МБАЛ-Пловдив.

По думите му, макар всички тествания, болничното заведение е оживяла с помощта на професионализма и мощния групов дух . С респект и почитание полк. Гозманов се обърна към всички техни учители, които са дали своя принос за нейното развиване:

„ Ние се гордеем, че сме част от ВМА. Развиваме се като една съвременна болница, която може да се оправи с провокациите на времето. Това се дължи на напъните, които поставя управлението на ВМА и персонално генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS за нас и останалите периферни лечебни заведения – с обезпечаване на съвременна инсталация, подготовка и основаване на лични фрагменти. С наслада и горделивост мога да заявя, че в редиците ни са към този момент част от лейтенантите, част от първия випуск военни лекари. Това е нашето бъдеще. “

Реновирането и софтуерното обновяване на ВМА ще продължат и отсега нататък – с разнообразни темпове и съизмеримо с постиганите резултати, съобщи от своя страна полк. доцент Иван Попиванов, заместник-началник на ВМА. Той благодари на своите сътрудници за екипната работа и стоицизма през всички тези години .

По случай 135-ата годишнина чиновници на МБАЛ-Пловдив бяха наградени за дългогодишна работа и висок професионализъм със заповеди на министъра на защитата, началника на защитата и началника на ВМА.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР