Най-стабилното, адекватно и приемливо като формула е не просто експертно

...
Най-стабилното, адекватно и приемливо като формула е не просто експертно
Коментари Харесай

Христо Иванов с нова формула за кабинет. Разликите

Най-стабилното, съответно и задоволително като формула е не просто експертно държавно управление, а политически неутрално, за стеснен интервал и задания, съобщи съпредседателят на “Продължаваме Промяната - Демократична България ” Христо Иванов в изявление пред “Дневник ”, съобщи пресцентърът на Демократична България. Според него Народното събрание би трябвало да излъчи постоянно държавно управление, само че то би трябвало да бъде държавно управление на конституционната промяна. 

“Моята дълготрайна позиция към този момент няколко Народното събрание е, че в тези условия на политическо разделяне рационалният метод е минималистичният, при който не си слагаме огромни политически цели да излъчим обикновено политическо държавно управление. Такова държавно управление, в което няма представители на обединения. Да няма обстановка, в която се споделя партия " Х " получава министерство " У ". Това би било залог за неустойчивост ”, разяснява Иванов.
-->
Според него свадите в правосъдната система и в прокуратурата в частност от последните дни трансформират политическата обстановка, която допуска и друг метод при съставянето на държавното управление. 

“Това, че внезапно изгърмяха бушоните на правосъдната власт, е нов детайл на политическата обстановка. Това изважда на напред във времето държавното управление да бъде на първо място държавно управление на конституционното болшинство ”, съобщи той, като прецизира, че това все още е допустимо да се случи само с втория мандат.

Христо Иванов не изключва разновидността, в който специалистите са и политици. “В последна сметка задачата е това да бъде избираем кабинет, който да бъде ефикасен и най значимата преценка за това е на акад. Денков. Формулата, която той ще избере и миксът, който ще направи в границите на този спор, ще опре до негово решение ”, споделя Иванов, като прецизира, че гласуваният от ПП-ДБ вид на кабинет не е финален и търпи промени. “Това, което мен ме интересува, е намирането на вярната формула, а не толкоз персоналният състав ”, добавя Иванов.

Христо Иванов счита, че в случай че вторият мандат не бъде осъществен, ще последва доста тежко задълбочаване на разпада на българската държавност и вдишване на големи, към този момент мъчно предсказуеми опасности от институционален, политически, геополитически и стопански темперамент.

“Не можем да реализираме Шенген и еврозоната, тъй като това са политически решения, които зависят от оценка на способността ни да носим отговорностите на участието в Европейския съюз, което значи и да се оправим с корупцията. Не бива да си мислим, че отново ще минем, като замажем и малко се гримираме ”, разяснява той.

Христо Иванов счита, че основният прокурор Иван Гешев би трябвало да бъде изхвърлен от поста си мигновено, тъй като в изявлението си в понеделник той е направил манифест на злоупотребата с власт, на корупцията с правосъдна власт.

“Това е презентация на мутра. Говоренето за лицето с три имена явно е мутренски метод да се показва, че, в случай че до момента някой е другар, в този момент към този момент е обект на избрани процесуални дейности, тъй като по този начин се написа по документите ”, споделя Иванов.

“Изявлението на Гешев беше нещо като манифест. Очевидно, той си показва да стане новия национален воин, политик, избавител, популистки лидер. Но в действителност в неговите думи си проличава мафиотизирането на правосъдната ни власт. Видяхме закана с прям рекет по отношение на политическата система, в защита на статута на безконтролност, с който се ползваше до момента основният прокурор. Механизмът, по който до момента скрито се гарантираше, че никой не смее да " пипа " прокуратурата, беше показан по тв приемника ”, разяснява Христо Иванов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР