Най-сложна е обстановката на територията на Електроразпределение Север“, където в

...
Най-сложна е обстановката на територията на Електроразпределение Север“, където в
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката: Най-сложна е обстановката на територията на „Електроразпределение Север“

„ Най-сложна е ситуацията на територията на „ Електроразпределение Север “, където в 462 обитаеми места има проблеми с електрозахранването. “

Това сподели министърът на енергетиката Румен Радев в изказване пред медиите след изключителното съвещание на кабинета във връзка зимната конюнктура в страната . По думите му има проблем с достъпването до зоните, където са установени спирания на електрозахранването . Министърът увери, че газопреносната мрежа работи обикновено, както и топлофикационните сдружения.

За София и покрайнините министър Румен Радев изясни, че има проблеми с електрозахранването в елементи от Симеоново, както и в Бистрица, Банкя, Курило, вилна зона „ Киноцентър “, Кръстова вада, Владая и елементи от кв. „ Витоша “, „ Малинова котловина “ и Волуяк.

Министърът изясни, че вследствие на комплицираната конюнктура са наранени редица въздушни електропроводи и оттова са изключванията и рестриктивните мерки на електроподаването към захранващите подстанции. Той заяви, че са наранени 16 подстанции, а половината от тях, до 10:45 часа към този момент са с възобновено електрозахранване. Без зареждане са към момента осем подстанции .

При мрежите със приблизително и ниско напрежение огромна част от електропроводите са със скъсани кабели вследствие на паднали клони .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР