Най-скъпият дом, публично обявен за продажба в Ню Йорк е

...
Най-скъпият дом, публично обявен за продажба в Ню Йорк е
Коментари Харесай

137-годишно жилище е най-скъпият имот, обявен за продан в Ню Йорк. Вече 7 години търси купувач

Най-скъпият дом, обществено разгласен за продажба в Ню Йорк е имение от 20 000 квадратни метра с паник стая и столова, въодушевена от Версай.

Първоначалната цена за луксозната нюйоркска къща в града е 114 милиона $ през 2013 година, Сега е оповестена за 79 милиона $, написа Business Insider.

Къщата е поръчана за интернационален търговец на коприна през 1883 година и по-късно е реновирана в своя неокласически жанр през 1913 година

Собственикът на жилището е милиардерът Винсент Виола, който се пробва да продаде дома към този момент съвсем седем години без триумф.

През 2017 година покупател от Китай е сключил контракт за закупуване на дома от Виола за 80 милиона $, заяви The Real Deal. Но договорката не се случила, тъй че къщата се отдаде чартърен за 175 000 $ на месец.

По-късно той бе разгласен за продажба с цена от 88 милиона $, само че през януари тя падна на 79 милиона $ след понижението, заяви Mansion Global.

В къщата има шест просторни спални. Четири прозорци се простират както на предната, по този начин и на задната фасада, " осигурявайки светлина когато и да е на деня ", съгласно обявата. Апартаментът се намира наоколо до Central Park.

" В момента няма друго реновирано имение с широчина 40 фута, ситуирано сега сред Пето и Мадисън Авеню ", се споделя още в обявата за парцела.
 Жилището, наречено „ Версай в Манхатън “, не може да откри покупател към този момент 17 години
Жилището, наречено „ Версай в Манхатън “, не може да откри покупател към този момент 17 години

Цената е понижена до $17,5 милиона, много забележителен спад от $35 милиона през декември 2007 година

Сегашният притежател Винсент Виола, изпълнителен шеф на Virtu Financial, купува къщата през 2005 година за 20 милиона $, съгласно The ​​Real Deal.

Домът разполага със система за сигурност, камери и разполага с heated sidewalk - оборудване, вградено в тротоара за автоматизирано нагряване и размразяване на снега.

" Концепциите за интериорен дизайн на дома са присъщи за огромните имения на Европа и за Станфорд Уайт в Америка ", сподели DelNunzio пред Business Insider.

Архитектът на жилището Уилям Босуърт е работил върху фамилното имение Рокфелер, Кикуит в Таритаун, и под егидата на Джон Д. Рокфелер-младши, на Босуърт му е предоставено да възвърне двореца във Версай, Франция.

Скрита врата, отвън главния кулоар, води до библиотеката и офис с висок таван. На тавана на библиотеката е нарисувана цветна стенна живопис.

Трапезарията, въодушевена от Версайския замък във Франция може да побере повече от 40 души.

Един от дрешниците в най-голямата спалня " е приспособен и за паник стая ", се споделя обявата.
 Този частен шотландски остров се продава на цената на апартамент в Лондон
Този частен шотландски остров се продава на цената на апартамент в Лондон

Той има уединени заливи, гора, прелестен аспект и е на по-малко от 40 км. от летището в Глазгоу

На долните етажи на дома е соленият басейн, както и две сауни и баня.

В жилището има и киносалон, който се простира на две равнища и включва 12 плюшени кадифени стола.

Апартаментът се простира на шест етажа, завършвайки с 2650-метров покрив, който има градина - и панорама към Central Park.

Миналата есен къща на стойност 98 милиона $ на Медисън Авеню носеше купата най-скъп дом за продажба в града, само че от този момент цената му е понижена до 72 милиона $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР