Най-сетне Европа ни чу и ни видя. Най-сетне Европа разбра

...
Най-сетне Европа ни чу и ни видя. Най-сетне Европа разбра
Коментари Харесай

Тафров: Най-сетне Европа разбра какво казват българите |

" Най-сетне Европа ни чу и ни видя. Най-сетне Европа разбра какво споделят българските жители. Над 2/3 от хората поддържат митингите. Това, което се случи, е поддръжка за българските жители. "

Това съобщи някогашният дипломат на България в Организация на обединените нации Стефан Тафров от Да, България пред Българска национална телевизия във връзка приемането на резолюцията за страна ни в Европейския парламент.

Според него с тази резолюция Европа ни сподели, че не харесва това, което вижда. " Защото години наред ние, българите, даваме обещания, че правовата страна ще стартира да действа, а тя все по този начин не действа ", добави Тафров.

По думите му реториката на ГЕРБ припомня на комунистическата агитация през 80-те години.

" ГЕРБ потвърждава, че тя (партията) е едно от разклоненията на някогашната комунистическа партия. И това, несъмнено, заблуждава единствено най-твърдия електорат на ГЕРБ. Огромното болшинство от хората схващат, че Европа поддържа техните въжделения за същинска правда ", счита Тафров.

Той изясни още, че резолюцията на Екологичен потенциал не приканва за одобрение на Истанбулската спогодба, а в нея се показва страдание, че не е утвърдена. Основният фокус на документа е прокуратурата, а казусът е, че основният прокурор не може да бъде следен от никого и не е зависим на нито една от управляващите, не предстои на наказателна отговорност, добави Стефан Тафров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР