Най-романтичната регата Пълнолуние ще се проведе на 9 и 10

...
Най-романтичната регата Пълнолуние ще се проведе на 9 и 10
Коментари Харесай

Във Варна предстои най-романтичната регата | Гонките ще могат да се наблюдават от плажа, Крайбрежната алея и Морската градина

Най-романтичната регата " Пълнолуние " ще се организира на 9 и 10 септември (петък и събота) във Варна, оповестяват за Moreto.net. уредниците от ветроходна академия " Кор Кароли ".

Гонките във Варненския залив ще бъдат от 16:00 до 22:00 ч., като последните със старт от 20:00 ч. са по изгрева на цялостната луна.

Традиционно продължава състезанието за най-хубава фотография на ветроходна яхта по време на регата и оповестена във. Победителят ще завоюва ваучер за ветроходен курс за начинаещи.

Регатата " Пълнолуние " се организира за пета поредна година, като задачата е да показа хубостта на плаването под ветрила по лунната морска пътека. Флотилията на регатата плава от фара на пристанище Варна до Трета буна, допустимо най-близо до брега, с цел да могат всички варненци и посетители на града да я следят и да ѝ се любуват от плажа, Крайбрежната алея и Морската градина.

ПРОГРАМА

Петък, 9 септември

13:00-17:00 Подаване на поръчки в Регатния офис (Яхт клуб LZ Yachting 1991-Морска гара Варна)

17:00 Среща на шкиперите и Регатната комисия (пред Регатния офис)

18:00 – 22:00 Гонки във Варненския залив

Събота, 10 септември

16:00 – 22:00 Гонки във Варненския залив

22:00 Награждаване и закриване на регатата

кани всички притежатели на ветроходни яхти да се включат в надпреварата, което по правилник се плава единствено под ветрила. Регата " Пълнолуние " 2022 ще се организира по хендикапната система ORC и клас „ Свободен “. Клас „ Свободен “ е за яхти, които нямат документи в хендикапната система и/или ще вземат участие за първи път на регата.

Ветроходното съревнование се провежда в памет на кап. Георги Георгиев, като напомня мъдрите му послания: „ Да одобри българинът морето в своя обичай и да го употребява за културен отдих, да разшири още повече региона на неговото приложение. “ (бел. кап. Георги Георгиев е първият българин, обиколил света самичък с яхтата „ Кор Кароли “ и сполучливо приключил „ олимпийската “ регата за едночленен екипаж ОСТАР’76).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР