Най-рекламираният мач в историята на бокса между Флойд Мейуедър и

...
Най-рекламираният мач в историята на бокса между Флойд Мейуедър и
Коментари Харесай

Мачът Мейуедър-МакГрегър не успя да бие рекорда по пари от билети

Най-рекламираният мач в историята на бокса сред Флойд Мейуедър и Конър МакГрегър не съумя да бие върха по пари от продадени билети. Двамата се биха на 26 август в Лас Вегас, американецът завоюва с механически нокаут.

Очакваше се приходите от надвишават 72,2 милиона $, записани на мача сред Флойд и Мани Пакиао през 2015 година Изненадващо обаче се оказва, че цели 7000 места в T-Mobile Arena са останали празни.

Така са продадени билети за " едвам " 55,4 милиона $. И отрежда на конфликта второто място.

Тепърва обаче се пресмятат общите доходи. Не са пристигнали резултатите от продажбите от платените канали. 4,6 милиона души по света си купиха мача сред Мейуедър и Пакиао. Все отново се обрисува нов връх, като въпросната цифра ще бъде прескочена. Още не са систематизирани резултатите отвън територията на Съединени американски щати.

Вероятно ще бъде усъвършенстван и върхът от общи доходи. Билети, малките екрани, спонсори, мърчандайзинг донесоха на уредниците на мача Мейуеъдър - Пакиао тъкмо 620 милиона $.

Все отново резултатите с билетите са сериозен удар. Продадените  места са били 13 094. Още 137 са билетите за спонсори и двата щаба. Залата в Лас Вегас обаче побира 20 500 фенове.

Припомняме, най-скъпият билет за шоуто вървеше 10 000 $. Не цената обаче е оставила местата празни. Мнозина оповестиха, че е смешно да хвърляш ММА войник против непобедения Мейуеъдър по разпоредбите на бокса.

Флойд обаче се пенсионира с едни 300 милиона $ за 10 рунда и надали му дреме за празните места. Шест от седемте най-скъпи мача в историята на бокса са негови.

В клуба на Мистър Пари се е врязала единствено срещата сред Ленъкс Луис и Ивендър Холифийлд през 1999 година. Тя попада под пето място в класацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР