Най-рано следващата седмица ще се водят разговорис Газпром, ако е

...
Най-рано следващата седмица ще се водят разговорис Газпром, ако е
Коментари Харесай

Христов: Най-рано следващата седмица ще се водят разговори с „Газпром“, ако е необходимо

" Най-рано идната седмица ще се водят разговорис " Газпром ", в случай че е належащо ", обяви Росен Христов длъжностен министър на енергетиката .

" В момента изчакваме да забележим какво ще се случи с другите варианти,  да създадем един финален разбор на нужните количества газ, които са ни нужни да осигурим на промишлеността . Също и ценови разбор при какви равнища на цената промишлеността може да действа, тъй като не можем да оставим газ на някакви цени, при които няма да е стопански преференциално предприятията и крайните консуматори да действат. На нас такива количества не ни трябват. На нас ни би трябвало газ, който хората могат да си разрешат да купят и да работят. Така че тези финални стъпки, безусловно ги приключваме тази седмица и другата, отчитаме също и опцията интерконекторът да работи, който също е значима част от общия проект и тогава към този момент дефинитивно ще решим какви количества е належащо, би трябвало да договаряме с " Газпром ", разгласи Христов. 

" Крайният период да пуснем търговски количества газ по интерконектора с Гърция е 1 октомври ", добави той. 

" Не за пръв път има инфлация, не за първи път има стопански рецесии. Това, което ние се опитваме е да понижим натиска на инфлация. Борим се за по-добри цени на газ, борим се за по-добри цени на ток, борим се за по- положителни цени на горива ", сподели Христов. 

" Бизнесът също от своя страна би трябвало да самичък да си помогне със съответните стратегии за успеваемост с вложения в икономисване на енергия ", добави служебният министър на енергетиката. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР