Най-рано - малко след 7 сутринта - до урните отиде

...
Най-рано - малко след 7 сутринта - до урните отиде
Коментари Харесай

Повечето кандидати за кметския пост в София гласуваха

Най-рано - малко след 7 сутринта - до урните отиде претендентът на Българска социалистическа партия Ваня Григорова. По мотив анулацията на машинния избор Григорова съобщи, че не е значимо по какъв начин гласоподават жителите, а каква ще бъде волята им, съобщи Нова тв.

" След 33-години власт на парите е време хората да се усетят показани. Не бива да трансформираме технологията във водеща тематика, когато водещата тематика, би трябвало да бъдат концепциите за това по какъв начин би трябвало да се промени София ”, сподели Григорова.

Малко след 9 часа гласа си даде и Васил Терзиев. Кандидатът на ПП-ДБ и " Спаси София " си пожела висока изборна интензивност в столицата и се дефинира като оптимист за бъдещето на града.

" Дали на хартия, на пергамент или на камък отговорността е у нас. Надявам се, че вотът няма да бъде изопачен. Не бъдете апатични, излезте и гласувайте, значимо е. Поправителен няма ”, добави Терзиев.

За гласоподаване с разсъдък отвън непотребните страсти от последните дни прикани претендентът на Има Такъв Народ Ивайло Вълчев. Но призна, че и той е незадоволен от вота единствено с хартиената бюлетина.

" Беше хвърлена сянка върху това гласоподаване и доверието, което сме градили върху машините мъчно може да се върне. Колкото повече хора излязат да заявят своята воля, толкоз по-малко ще имат късмет машинациите ”, сподели Вълчев.

Кандидатът на ГЕРБ Антон Хекимян съобщи, че има вяра в изборния развой и още в петък е решил да гласоподава с хартия без значение от решението на Централната изборна комисия.

" Имаме задоволително образци в Европа с гласуването с хартия. Имам доверие във всички хора, които вземат участие в изборния развой. Гласувах за хаоса в страната да не се повтори в София. Нагледахме се на задоволително безпорядък ”, акцентира Хекимян.

Деян Николов, претендентът на " Възраждане " за столичен кмет, изрази вяра, че вотът ще бъде почтен - такова, каквото би трябвало да е и ръководството на София през идващите 4 години.

" Надявам се общинският съвет да бъде съответен на потребностите на столицата. Да обърнем повече внимание на крайните квартали на града. Да тръгнем по по-различен път, тъй като София може повече ”, сподели Николов.

След края на изборния ден ще стане ясно и дали София отива на балотаж.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР