Най-работещо е компенсиране на потребителите на свободния пазар чрез възстановяване

...
Най-работещо е компенсиране на потребителите на свободния пазар чрез възстановяване
Коментари Харесай

Бизнесът предлага създаване на експертен консултативен съвет по енергетика

Най-работещо е компенсиране на потребителите на свободния пазар посредством възобновяване на част от надвзетите суми по отношение на рисковите цени на тока. Това съобщи пред БНР ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев след среща при президента с представители на работодателските организации.

Той изясни, че на срещата обстановката е била оценена в детайли и са били разисквани вероятни разновидности за реакция.

Според него свръхпечалбата в АЕЦ " Козлодуй ", в НЕК и във Фонда за сигурност на язовирната система е задоволителна за компенсиране на всички консуматори на свободния пазар - предприятията в индустрията, учебни заведения, детски градини, лечебни заведения, музеи, театри и така нататък

" Европейската комисия е дала набор от благоприятни условия - " ковчеже с принадлежности ", и там е записано категорично, че директно компенсиране на всички не е държавна помощ, тъй като, защото е за всички, пазарът не се изкривява ", разясни Велев.

По негови думи компенсацията би трябвало да е функционалност на цената, а не да е закрепена.

Представителите на работодателските организации са предложили основаване на експертен съвещателен съвет по енергетика.

Председателят на АИКБ акцентира, че България има положително решение и може да извлече конкурентни преимущества от цялата обстановка. По негови думи страната ни има късмет да се включи в преразпределението на веригите на доставки и да усили продажби и заплати с двуцифрено число.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР