Най-простият капан за комари Може да го поставите у дома

...
Най-простият капан за комари Може да го поставите у дома
Коментари Харесай

Най-простият капан за комари, направен със собствените ви ръце

Най-простият капан за комари

Може да го поставите вкъщи и на улицата. Надеждно защищава до 2 седмици.

Винаги се получава по този начин: излизате на двора, с цел да си извършите скара, а вместо това се пробвате да разпръснете облаци от комари и се „ награждавате “ с куп плесници. А какво да вършиме, в случай че нямате на разположение спрей или репелент за инсекти? Тогава този трик идва на помощ.

Този капан за комари от пластмасова бутилка е елементарен, безвреден и на ниска цена метод, който може да се сложи навън и на закрито. Ще ви отнеме единствено 5 минути да го извършите, а ще ви прави работа от 4 до 14 дни. Комарите, осите, мухите и черните мухи няма да имат никакъв късмет!

Най-простият капан за комари – ще са ви нужни:
1,5 литра пластмасова бутилка без капачка
1 чаша топла вода
2 супени лъжици захар
1 ч.л. суха квас
парче мрачен плат, вестник или фолио

Отрежете горната част на бутилката по този начин, че да е равна на една трета от дължината на целия съд.

Изсипете една чаша вода в бутилката, която не е по-топла от 30 градуса. Добавете захарта, разбъркайте добре. След това изсипете маята и разбъркайте още веднъж.

Поставете отрязаната част на бутилката с гърлото във вътрешността. Ако частите не си паснат изцяло, налага се да ги закрепите с тиксо или лепило.

 Най-простият капан

Сега би трябвало да увиете бутилката с забрадка или вестник и да го закрепите.

Поставете готовите клопки в тъмните ъгли на помещението, където няма течение. Може да се употребява и навън, само че резултатът ще бъде по-слаб.

Комарите са привлечени от миризмата на ферментация, както и от неналичието на светлина вътре. Когато се пробват да се измъкнат от клопката, те се придвижват нагоре, само че заради тесните дупки и лепкавите стени рано или късно падат във водата, където умират.

Ето по какъв начин работи този капан
Този капан е предопределен за бременните женски комари – те смучат кръв. Насекомите търсят жертвите си по излъчването на топлота и издишания въглероден диоксид.

Основните съставни елементи на стръвта – квас, топла вода и захар. В процеса на ферментация те създават задоволително въглероден диоксид, който също притегля мушици. Капанът работи, до момента в който се прави ферментация – от 5 до 7 дни, според от температурата на помещението (колкото по-хладно, толкоз по-дълго).

Капанът може да бъде пригоден и за други инсекти – плодови мушици, оси, стършели или мухи. За да извършите това, в бутилката изсипете чаша топла вода и късчета плодове, мед или конфитюр върху парче фолио, с цел да се предотврати потъването на стръвта. Поставете горната част на бутилката по същия метод и сте подготвени. Този капан е ефикасен до 2 седмици.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР