Най-прочутият на света бирен фестивал Октоберфест бе тържествено открит в

...
Най-прочутият на света бирен фестивал Октоберфест бе тържествено открит в
Коментари Харесай

Ozapft is... Октоберфест - хората сБира!

Най-прочутият на света бирен фестивал " Октоберфест " бе тържествено открит в Мюнхен, предадоха международните агинции, представени от Българска телеграфна агенция.


Тазгодишното издание на фамозното събитие стартира по традиция с охолно разкриване в Мюнхен наобед през днешния ден. Точно в 12:00 ч. локално време кметът на Мюнхен Дитер Райтер откри публично фестивала, като отвори първата бъчва с бира, изричайки обичайното:

" Ozapft is " ( " Отворено е " на баварски диалект).

После подаде първата халба на баварския министър председател Маркус Зьодер. 

Тази година се чакат най-малко 6 милиона гости на световноизвестния бирен фестивал в Германия.


Нещо повече, тази година фестивалът ще продължи с два дни повече от нормално - той е продължен след първия уикенд на октомври до вторник, 3 октомври, когато е и националният празник, отдаден на обединяването на Германия.


Събитието обаче е леко помрачено от обстоятелството, че тази година литър бира коства сред 12,60 и 14,90 евро, което е с към 6,1 % повече от миналата година.


За първи път тази година на територията на фестивала ще се предлага безвъзмездна питейна вода от четири автомата.

Около 600 полицейски чиновници ще се грижат за сигурността по време на бирфеста. На място ще има и 450 парамедици и 55 лекари. Отново от съображения за сигурност на територията на фестивала е неразрешено да се носят по-големи чанти и раници.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР